-1 C
Sundsvall
torsdag, april 4, 2024

Rosenlund Asfalts-SM ställs in

Detta då smittspridningen ökar i region Jönköping och det är ansträngt läge på länets sjukhus.

På grund av detta har regionens smittskyddsläkare lämnat tydliga råd till arrangören, Jönköpings MK, att inte arrangera tävlingen som samlar personer från andra regioner, som vanligtvis inte möts, till Jönköping under påskhelgen. Tävlingsplatsen är på ett åkeri där möjligheten att komma intill enbart är under en storhelg. Elitverksamhet ska bedrivas, men med rådande omständigheter, mycket stark uppmaning från regionens smittläkare, i samförstånd med SM-promotorn, rallyutskottet och domarordförande beslutas att tävlingen ställs in.

– Naturligtvis är det tråkigt för alla som har sett fram emot tävlingen men i detta läge är det viktigt att ta ansvar för våra tävlande och funktionärers hälsa. Vi har full förståelse för att man kan känna besvikelse inför detta besked men det är viktig att lyssna och ta till oss av regionens smittskyddsrestriktioner, säger Pia Thulin och Ann-Marie Nottemark från tävlingsledningen.

Källa: Svenska RallyMästerskapen

Christer Hägglund
Christer Hägglund
Fotograf och skribent som under åren 2017-2020 arbetat med drifting, men gärna fotograferar och skriver om de flesta grenar. Utgår ifrån Sundsvall och har Sundsvall Raceway och Mittsverigebanan som hemmabanor.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna