12 C
Sundsvall
onsdag, juli 3, 2024

Stjärnorna i Rally VM prisar Arctic Rally Finland

Flera stjärnor och erfarna människor i service parken, på Arctic Rally Finland prisar arrangören av detta vinterrally.

Rallyt som kördes runtikring Rovaniemi i Finland ersatte Svenska Rallyt som normalt hade körts denna tid. Rallyt blev flyttat med kort tidsfrist, där arrangören nu istället tog hand om två stora event. Först det Finska Mästerskapen i januari, sen sex veckor efter så var det dags för den andra deltävlingen i WRC. Att arrangera två stora evenemang under en så kort tid, det kräver både stor mängd människor och långa dagar.

Förarna var alla väldigt nöjda med både vädret, platserna och hela organisationen av rallyt. Banansvariga Kai Tarkiainen med sitt team jobbade hårt, och lyckades skapa ett rally med massor av snö och istäckta vägar på lite mer än en månads förberedelse.

Vinnaren av rallyt Ott Tänak sade: “Det har varit ett väldigt speciellt event, och en klart värd deltävling i rally VM. Jag gillade deltävlingen starkt, det var mer extrem utmaning att hålla allt igång. När vi nu är såpass långt norrut, så vet man att det kommer garanterat vara mycket snö och is. Om vi kollar på tävlingen i sig, så var den väldigt bra. Arrangören jobbade bra och höll tidschemat perfekt utan några fördröjningar” avslutade Ott Tänak.

Text: Henrik Andersson
Bild: RedBull Content Pool/Jaanus Ree

Henrik Andersson
Henrik Anderssonhttps://www.motorsportmagasinet.se
Fotograf och skribent som från 2010 fotat och skrivit om olika motorsporter, med drifting i fokus på allvar sedan 2014, fotograferar och skriver även om andra grenar. Utgår ifrån Heby och har rätt nära till GTR Motorpark samt Gelleråsen.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna