14 C
Sundsvall
fredag, juli 5, 2024

Mikaela Åhlin-Kottulinsky kör både STCC och Extreme E med Jenson Button

Mikaela Åhlin-Kottulinsky, den första kvinnliga STCC-segraren, får ett hektiskt racing-år då hon kommer att köra både STCC med PWR Racing och nya elbilsserien Extreme E med tidigare F1-världsmästaren Jenson Button.

– Det ska bli oerhört kul att både tävla i STCC och Extreme E i år, säger Åhlin-Kottulinsky.

Tack vare två kalendrar som inte krockar kommer Åhlin-Kottulinsky kunna köra båda mästerskapen i år och förberedelserna är redan i full gång.

– Jag flyger upp till Arvidsjaur i dag för att få träning inför Extreme E-premiären som körs första helgen i april, säger Åhlin-Kottulinsky.

Kontrasten mellan de båda mästerskapen kunde inte vara större, med framhjulsdrivna racingbilar på asfalt i STCC och fyrhjulsdrivna off road-bilar i Extreme-E, något som Åhlin-Kottulinsky menar kommer vara en fördel för henne.

– Jag tror absolut att jag kommer dra nytta av båda serierna och framförallt av att jag kommer vara i en tävlingsbubbla under nästan hela året, säger Åhlin-Kottulinsky.

I STCC är hon teamkollega med Robert Dahlgren och i Extreme E kommer hon att dela bil med 2009 Formel 1-världsmästaren Jenson Button.

– Jag har varit i England och testat med teamet och Jenson var väldigt hjälpsam, säger Åhlin-Kottulinsky.

– Jag fick en bra känsla med teamet, precis som jag har med PWR Racing och nu ser jag verkligen fram emot starten av båda mästerskapen.

STCC TCR Scandinavia-säsongen börjar den 4-5 juni på Ljungbyhed Park.

Text & bild: stcc.se

Henrik Andersson
Henrik Anderssonhttps://www.motorsportmagasinet.se
Fotograf och skribent som från 2010 fotat och skrivit om olika motorsporter, med drifting i fokus på allvar sedan 2014, fotograferar och skriver även om andra grenar. Utgår ifrån Heby och har rätt nära till GTR Motorpark samt Gelleråsen.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna