14 C
Sundsvall
torsdag, juni 13, 2024

Sébastien Ogiers får hopp om dubbla titlar i Rally VM med Rovanperäs framgångar.

Sébastien Ogier tror att Kalle Rovanperä’s placering i toppen av FIA World Rally Championship sammandraget, stärker teamet Toyota Gazoo Racings strävan att nå målet med dubbla titlar under säsongen 2021.

Den blott tjugo åriga föraren Kalle Rovanperä, blev seriens yngsta totalledare när han tog andra platsen under förra månadens Arctic Rally Finland, i sin Toyota Yaris WRC. Andra platsen ger han en ledning med 4 poäng ner till tvåan Thierry Neuville. Toyota är dessutom 11 poäng före det regerande mästarna i märkes VM Huyndai Motorsport, Ogier sa efter rallyt att Toyota teamet går från klarhet till klarhet och visar på stor styrka.

“Han är ung till åldern räknat, men inte när vi kollar på erfarenhet” sade Ogier. “Jag bryr mig inte om allt prat runt Kalles ålder, och att han är yngst. Han är en del av den nya generationen, en generation som har erfarenhet”.

“Kalles resultat was starkt, han körde i sitt hemland och resultatet kunde ha varit ännu bättre. Men andra platsen är bra för oss som team. Det är dessa resultat vi vill ha och behöver för att kunna nå målet med att vinna bägge mästerskapen”. Avslutade Ogier med.

Text: Henrik Andersson
Bild: RedBull Content Pool/Jaanus Ree

Henrik Andersson
Henrik Anderssonhttps://www.motorsportmagasinet.se
Fotograf och skribent som från 2010 fotat och skrivit om olika motorsporter, med drifting i fokus på allvar sedan 2014, fotograferar och skriver även om andra grenar. Utgår ifrån Heby och har rätt nära till GTR Motorpark samt Gelleråsen.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna