14 C
Sundsvall
torsdag, juni 13, 2024

Rosenqvist inblandad i allvarlig krasch i Detroit

Felix Rosenqvist har varit inblandad i en allvarlig krasch i Indycar-loppet i Detroit.

Det var vid en nedväxling vid ingången till en av kurvorna som Rosenqvist tycks ha fått problem med att gasen hängde sig på hans Arrow McLaren Schmidt Peterson-bil. Bilen bromsades upp av däcktravar men hade så hög fart att den nästan klättrade över säkerhetsmuren.

Rosenqvist var vid medvetande efter kraschen och tog själv av sig balaklava och öronsnäckor.

Läkaren på plats, Dr. Geoffrey Billows, meddelar på Twitter att Felix har varit vid medvetande och talbar hela tiden, ingen förlorad känsel och inga saknade funktioner. Alla mätvärden såg bra ut vid undersökningen på banans medicinska center, och Felix är nu vidaresänd till sjukhus för grundliga undersökningar och röntgen.

Senaste uppdateringen:

Felix Rosenqvist har under natten vårdats på DMC Detroit Receiving Hospital för vidare observation efter gårdagens våldsamma krasch i Chevrolet Detroit Grand Prix, säsongens sjunde race i NTT INDYCAR SERIES.
 
Rosenqvist har inte ådragit sig några livshotande eller allvarligare skador, var hela tiden vid medvetande i samband med kraschen, och är under omständigheterna vid gott mod.
 
Rosenqvist kommer emellertid inte att kunna starta söndagens Race 2 vid Chevrolet Detroit Grand Prix, där han istället ersätts av Oliver Askew i Vuse Arrow McLaren SP:s bil nummer #7.
 
Vidare uppdateringar beträffande Felix Rosenqvists rehabilitering och status inför nästa INDYCAR-lopp, REV Group Grand Prix på Road America den 18-20 juni, följer i ett senare läge.   Felixracing.se

Uppdaterad kl 15:36

Text: Christer Hägglund
Foto: felixracing.se

Christer Hägglund
Christer Hägglund
Fotograf och skribent som under åren 2017-2020 arbetat med drifting, men gärna fotograferar och skriver om de flesta grenar. Utgår ifrån Sundsvall och har Sundsvall Raceway och Mittsverigebanan som hemmabanor.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna