7 C
Sundsvall
torsdag, september 14, 2023

Russian Drift Series deltävling 3, på nya F1-banan

I helgen är det dags för Russian Drift Series att köra sin tredje deltävling för säsongen, och den här gången är det lite intressant även för racingfans.

Serieledande Gocha, här under förra årets deltävling på Igora Drive

Tävlingen går nämligen på Igora Drive Autodrome i St Petersburg, banan som från och med 2023 blir värd för Rysslands GP i Formel 1, då tävlingen flyttas från Sotji. Banan, som är designad av Herman Tilke och enligt hans egna ord är hans bästa skapelse, är 4086 m lång, upp till 12 m bred och innehåller höjdskillnader på 17 m.

Publikkapaciteten är 50.000 totalt på området, och det finns totalt 10 olika bansträckningar för ovalracing, drifting, rallycross, motocross och karting.

När vi går in i Russian Drift Series deltävling 3 så är det Gocha, Georgy Chivchyan som leder med totalt 412 poäng, före Evgeniy Losev 385. Därefter följer Damir Idiyatulin 335 och Arkady Tsaregradtsev 313. Lite anmärkningsvärt är att tre av topp fyra kommer ifrån Krasnojarsk i Sibirien; Gocha, Idiyatulin och Tsaregradtsev. Är det månne all körning på vinterisarna som ger färdigheterna som krävs för att bli driftare? Gocha och Idiyatulin bor fortfarande kvar i hemstaden och har 467 mil enkel resa till St Petersburg, medan Arkady Tsaregradtsev numera bor i Sotji och endast har 241 mil att åka.

De två irländarna som är nya i serien i år hittar vi på femte och sjätte plats, där Jack Shanahan har 282 och ligger lite före kompisen James Deane med 269.

Text: Christer Hägglund
Foto: Egor Vitolich, Russian Drift Series

Christer Hägglund
Christer Hägglund
Fotograf och skribent som under åren 2017-2020 arbetat med drifting, men gärna fotograferar och skriver om de flesta grenar. Utgår ifrån Sundsvall och har Sundsvall Raceway och Mittsverigebanan som hemmabanor.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna