14 C
Sundsvall
lördag, juni 15, 2024

Säsongens första kval avgjort i DMEC, Jack Shannahan kvaletta med 99p

Idag så har DMEC haft sin kvaldag, fick vi med någon av våra svenska förare?, visade toppförarna vart skåpet ska stå?

Det var en hel del regn under fredagens träning, så förarna fick inte många rundor med varm, torr, asfalt. Detta speglades såklart under lördagens kval då vädret såg ut att vara helt kanon med sol och lite blåst.

Hur gick det då för våra svenska hjältar. Felix Lindvall tog sig inte vidare till topp 32 med 53 poäng. Då är det dock ännu roligare att få meddela att Christian Erlandsson tog sig vidare med sina 66 poäng och 31 plats. Felix får titta på morgondagens battles istället och se fram emot Österrike. Christian Erlandsson får möta James Deane i sin första battle i topp 32

Örjan Nilsen tog hem en fin 94p runda som ger han en femte kvalplacering, landsmannen Tor Arne Kvia tog 86p, som räckte till 14:e kvalplats.

James Deane visade att hans smeknamn “The Machine” är inte bara ett tomt namn. Han tar hand om andra kvalplatsen med 98 poäng. Men sen kom Jack Shannahan till starten och skakade på huvudet, drog på rejält och tog hand om kvalvinsten med 99 poäng. Detta visar att morgondagens elimineringar kommer vara tuffa redan från topp 32 med förare som Piotr och Adam Zalweski, Benediktas Cirba, Connor Shannahan m fl är absolut inte lång bakom, så det kommer bli grymt tufft imorgon.

Topp 32 listan är bilden nedan:

Morgondagens sändning startar med topp 32 klockan 14:00, Topp 16 fortsätter sedan vid 17:00 på både DMEC facebook och Red Bull Tv. Så missa inte upplösningen av säsongens första Drift Masters European Championship på Mondello Park, Irland.

Text: Henrik Andersson
Bild: Dennis Flink

Henrik Andersson
Henrik Anderssonhttps://www.motorsportmagasinet.se
Fotograf och skribent som från 2010 fotat och skrivit om olika motorsporter, med drifting i fokus på allvar sedan 2014, fotograferar och skriver även om andra grenar. Utgår ifrån Heby och har rätt nära till GTR Motorpark samt Gelleråsen.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna