17 C
Sundsvall
söndag, juni 30, 2024

Säsongspremiär med Mittsverige Motorsportdag

Söndag kommande helg, den 1 maj, är det säsongspremiär på Mittsverigebanan, strax söder om Härnösand, och det kommer att bli en händelserik dag.

Dels kommer man att visa upp många av de sportgrenar som kan utövas på området, och en del annat. Det blir bland annat banracingbilar, Legend Cars och Aquila, rally, rallycross, sportbilar, gokart, roadracing, drifting och enduro.

Det kommer också att vara bilutställning, så för den som tycker om att titta på fina bilar som står stilla finns det också sevärdheter. Att ta ett varv runt banan är det många som drömmer om, och nu kan du ta med dig barnen i er egen bil och åka familjevarvet. Ta chansen att se hela banan, som förarna ser den.

Några som har tur kommer också att vinna de medåkningar som lottas ut, med några av de häftiga bilarna som kommer att finnas på plats. Vill man inte ge sig ut på banan fysiskt finns det ändå möjligheter till racing, då det kommer att finnas racingsimulatorer att prova.

Förutom allt detta kommer också lokala motorklubbar att presentera sin verksamhet, samt några utställande företag.

Preliminärt tidsschema:
11:00 Bil, Racing
11:45 Bil, Trackday-bilar
12:30 Bil, Legends Car, Aquila, Cross Cart
13:00 Bil, Rally, backe
13:45 Gokart
14:15 “Familje-varv” körning med er egen privatbil
14:45 Medåkning i racingbil
15:30 Roadracing
16:15 Drifting
17:00 Avslut
11:00 – 17:00 Enduro, ATV etc (Enduro-sektionen)

Text: Christer Hägglund
Foto: Christer Hägglund

Christer Hägglund
Christer Hägglund
Fotograf och skribent som under åren 2017-2020 arbetat med drifting, men gärna fotograferar och skriver om de flesta grenar. Utgår ifrån Sundsvall och har Sundsvall Raceway och Mittsverigebanan som hemmabanor.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna