-1 C
Sundsvall
torsdag, april 4, 2024

Sebastien Ogier vinnare i Rally Croatia, trots krock i trafiken

Det var Sebastien Ogier i sin Toyota Yaris som var starkast i årets upplaga av Rally Croatia.

Rallyt blev något mer dramatiskt än vad Ogier sannolikt önskade sig, då han under ett filbyte på en transportsträcka krockade med en bil som kom i hög fart och skulle köra om honom. I ett klipp på YouTube syns själva kollisionen och senare att lokalpolisen kommer till platsen. Det går inte att förstå vad som sägs, men tydligt är att polisen vill att Ogier ska stanna på platsen, något rallystjärnan inte verkar så sugen på. När han ska lämna platsen håller han nästan på att köra på en av polismännen. Istället lämnas en annan medlem av Toyota-teamet på platsen för att reda upp det hela.

Som sagt så räckte det ändå till en totalseger i rallyt för Ogier och co-drivern Julien Ingrassia. Marginalen till tvåan, walesaren Elfyn Evans, var dock minsta möjliga, 0,6 sekunder. En så liten marginal efter tre dagars körning om totalt dryga 30 mil specialsträckor är helt otroligt! Avståndet till trean Thierry Neuville, Belgien blev 8,1 sekunder. Fyrn blev Ott Tänak, Estland. Finländaren Kalle Rovanpärä körde av och fick bryta rallyt.

För svensk del fick nykomlingen i Ford-teamet Tom Kristensen i WRC2 bryta efter en rejäl avåkning, som vi berättat om tidigare. Dennis Rådström gick i mål på en total 54:e plats i rallyt, dryga 2 timmar efter WRC-täten.

Nästa rally går i Portugal 20-23 maj.

Text: Christer Hägglund
Omslagsfoto: Dennis Flink (arkivbild från Rally Sweden)

Christer Hägglund
Christer Hägglund
Fotograf och skribent som under åren 2017-2020 arbetat med drifting, men gärna fotograferar och skriver om de flesta grenar. Utgår ifrån Sundsvall och har Sundsvall Raceway och Mittsverigebanan som hemmabanor.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna