-3 C
Sundsvall
torsdag, april 4, 2024

Snart dags för start för årets upplaga av Street Week

På måndag 12 juli går starten för årets upplaga av Street Week, en tävling där man ska köra sin tävlingsbil mellan fem tävlingsbanor och sedan tillbaka till utgångsläget.

En tuff utmaning för en bil som ska prestera bra tider på strippen, men det är också det som gör det så spännande.

Jörgen Andersson kommer med sin Opel…

Starten går på Kjula Dragway med den första tävlingen nu på måndag. Därefter styr hela gänget mot Emmaboda Flygbana för tävling 2 på tisdag, Malmö Raceway på onsdag, Vårgårda på torsdag och Mantorp Park på fredag. Efter sista tävlingen på fredagen åker man tillbaka till Kjula där målgången för hela tävlingen hålls. Det blir även en bilutställning och bankett som avslutning för förarna.

…liksom Pelle Browall…

Reglerna då? Ja, som sagt så ska alla tävlingsbilar köras för egen maskin på allmän väg mellan tävlingarna, vilket ställer krav på lysen och annat för att vara ute i trafiken. Varje förare får max tre försök på varje tävling, och den snabbaste tiden på varje tävling räknas. Sedan delas totaltiden med antalet körtillfällen och den snabbaste snittiden ger seger i respektive klass. Dessutom kommer en totalsegrare att utses med snabbaste bil av alla.

Om man vill komma och titta finns det biljetter till de olika tävlingarna. Det lättaste är att besöka streetweeksweden.se och läsa där.

Text: Christer Hägglund
Foto: Henrik Lindberg

Christer Hägglund
Christer Hägglund
Fotograf och skribent som under åren 2017-2020 arbetat med drifting, men gärna fotograferar och skriver om de flesta grenar. Utgår ifrån Sundsvall och har Sundsvall Raceway och Mittsverigebanan som hemmabanor.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna