16 C
Sundsvall
måndag, juli 8, 2024

Söderström och Brink i topp vid STCC-test

Oliver Söderström och Tobias Brink toppade varsin dag av de båda STCC TCR Scandinavia-testdagarna på Ring Knutstorp.

Lestrup Racing Team-föraren Söderström satte snabbaste tiden dag ett som kördes på en torr bana med tiden 59.580, bara tre tiondelar från kvalrekordet.

– Vi hade en väldigt bra första testdag och jag satte tidigt nytt personbästa. Det känns som att allt arbete vi gjort under vintern har betalat sig och vi har fortsatt viktigt jobb framför oss under de kommande testdagarna, säger Oliver Söderström.

Regerande mästaren Rob Huff var näst snabbast under första testdagen, följt av STCC-veteranen Mattias Andersson med sin nya Lynk & Co 03 TCR.

Till dag två av försäsongstestet på den skånska banan öppnade sig himmeln och teamen fick arbeta med regninställningarna.

Tobias Brink var snabbast under förmiddagspasset, som inledningsvis hade en relativt torr bana, med regerande Porsche-mästaren och Brink Motorsport-kollegan Lukas Sundahl näst snabbast.

– Vi hade lite tekniska problem, men det känns bra att vi är igång och farten fanns där direkt, säger Tobias Brink.

Till eftermiddagspasset tilltog regnet och då var PWR Racing-föraren Robert Dahlgren snabbast, sex tiondelar framför teamkollegan Mikaela Åhlin-Kottulinsky.

– Vi hade en bra regndag och jag är nöjd med bilen, körningen känns riktigt bra och jag ser verkligen fram emot premiären om en månad, säger Robert Dahlgren.

Text: STCC
Foto: Anders Helgesson/STCC

Christer Hägglund
Christer Hägglund
Fotograf och skribent som under åren 2017-2020 arbetat med drifting, men gärna fotograferar och skriver om de flesta grenar. Utgår ifrån Sundsvall och har Sundsvall Raceway och Mittsverigebanan som hemmabanor.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna