15 C
Sundsvall
onsdag, september 6, 2023

STCC intar Gelleråsen!

Efter ett sommaruppehåll är det nu dags för STCC-cirkusen att åter dra igång med Kanonloppet på Gelleråsen.

Robert Dahlgren och Mikaela Åhlin-Kottulinsky

Senaste tävlingen var i Skellefteå den 19 juni, vilket är ganska precis två månader sedan. Då var det hemmaföraren Robert Dahlgren, Cupra Dealer Team – PWR Racing som dominerade stort. Dahlgren lyckades ta två segrar och en andraplats i de tre racen. Ett mycket bra resultat för Dahlgen som leder serien. Teamkamraten Mikaela Åhlin-Kottulinsky stod också för en stabil insats med en femte-, en andra- och en sjätteplats, vilket gett henne en fjärdeplats i serien såhär långt.

Tobias Brink

Tobias Brink gjorde klart innan Skellefteåtävlingen att hans avsikt var att ta ikapp det försprång Cupra-förarna hade från Ljungbyhed. Så blev det dock inte då han efter en hel del otur, som bland annat innebar två motorbyten, kom hem till Skåne med två sjätteplatser och en seger i race 3. Vi hittar Tobias Brink på andra plats i serien. Brinks teamkamrat Hannes Morin kommer inte till start i Kanonloppet, utan det gör istället Kevin Engman. Engman, som gjorde debut under finalhelgen förra året, har tidigare erfarenhet från gokart och JTCC och det ska bli roligt att se vad han kan prestera i en konkurrenskraftig bil.

Mattias Andersson

På tredje plats i totalen och som etta bland privatförarna återfinner vi Mattias Andersson, MA:GP. Andersson kör en Lynk & Co och har hittills lyckats skrapa ihop en seger, två tredjeplatser, en sjätteplats och en niondeplats. Andersson är en rutinerad förare och kommer med all säkerhet att fortsätta ställa till det för storteamens förare.

Femteplatsen i serien har Oliver Söderström just nu lagt beslag på. Oliver tävlar för Lestrup Racing Team i en VW Golf och har haft en del otur hittills genom att ha blivit inblandad i incidenter, som lett till några sämre placeringar. Oliver är revanschsugen och kommer säkert att bli att räkna med under resterande tävlingar.

Porsche Carrera Cup Scandinavia. Foto: Chris Adolfsson

Förutom STCC är det såklart full fart även i övriga klasser under Kanonloppet, det vill säga Porsche Carrera Cup Scandinavia, GT4 Scandinavia, Ginetta GT5 Challenge, Legends Cup, Formula Nordic, Radical Scandinavia och V8 ThunderCars.

Motorsportmagasinet finns på plats och vi rapporterar löpande under helgen!

Text: Christer Hägglund
Foto: Oscar Malmlund, Chris Adolfsson

Christer Hägglund
Christer Hägglund
Fotograf och skribent som under åren 2017-2020 arbetat med drifting, men gärna fotograferar och skriver om de flesta grenar. Utgår ifrån Sundsvall och har Sundsvall Raceway och Mittsverigebanan som hemmabanor.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna