12 C
Sundsvall
onsdag, juli 3, 2024

Strandberg kvalbäst i V8 Thunder Cars på Gelleråsen

Enhetsklassen V8 Thunder Cars körde sitt kval under fredagskvällen i Kanonloppet på Gelleråsen.

Dennis Strandberg visar på fortsatt fin form. Strandberg, regerande mästare och i ledningen i årets mästerskap, tog hem kvalet och kommer därmed att starta först i de båda race som körs under Kanonloppet.

– Det känns skitbra, det har varit en lång sommar och jag har kört alldeles för lite bil – då känns det bra att få komma tillbaka på ett svårt underlag, lite regn, lite sol, och bilen funkade jättebra, säger Dennis. Eftersom det verkar funka att vila sig i form känns det bra med ett heat i morgon och ett på söndag, men det kommer att bli tufft. Både Nilsson och Brorsson är snabba här, säger Strandberg

Men marginalen var inte stor. Conny Brorsson, tvåa i mästerskapet och i ledning tidigare på säsongen, var endast två tiondelar bakom Strandberg. Vädret gav förarna lite utmaning, då det var ömsom blött och ömsom upptorkande på banan, vilket gjorde det väldigt viktigt att välja rätt däck.

Trea blev Andreas Nilsson och fyra Tomas Åkerlund. Race 1 körs idag lördag och race 2 imorgon söndag.

Text: Christer Hägglund
Foto: Oscar Malmlund

Christer Hägglund
Christer Hägglund
Fotograf och skribent som under åren 2017-2020 arbetat med drifting, men gärna fotograferar och skriver om de flesta grenar. Utgår ifrån Sundsvall och har Sundsvall Raceway och Mittsverigebanan som hemmabanor.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna