14 C
Sundsvall
måndag, juli 1, 2024

Succé för Linus Lundqvist i premiären

Det går inte att kalla premiären i Indy Lights för Linus Lundqvist för något annat än succé!

Med resultaten en pole position och en start i andra rutan, som Linus lyckades omvandla till en seger och en andraplats visar han direkt att det här är en förare som vill komma åt en av de åtråvärda stipendierna för en plats i Indy Car 2022.

Platsen var Barber Motorsports Park i Alabama och som vi redan tidigare berättat om lyckades Linus väl i kvalet. Hans pole i första kvalet var inte bara det, det var dessutom banrekord för Indy Lights-bilar.

Från sin pole position kunde Linus kontrollera race 1 från början och köra hem segern tämligen ohotad. Tvåa blev teamkollegan i Global Racing Group with HMD Motorsports, danske Benjamin Pedersen.

– Helt, helt otroligt att få vinna mitt allra första race i Indy Lights. Det var ett perfekt race och jag kunde inte ha drömt om en bättre start på säsongen, säger Linus Lundqvist i en kommentar på den egna webbsidan.

I race två slutade Linus på en andraplats, bakom en annan teamkamrat, David Malukas, USA. Dessa två var i en klass för sig, vilket vid målgång visade sig i en marginal på en dryg halvminut till tredjeplacerade Devlin DeFrancesco, Kanada.

– Det är svårt att vara annat än nöjd med en sådan här debut, summerar Linus Lundqvist. Stort tack till teamet som hjälpt mig att komma in i mästerskapet på ett så bra sätt. Vi har onekligen bra fart och det är väldigt skönt att få det här beskedet redan från start. Kul att få leda mästerskapet, även om det är lite väl tidigt att börja fokusera på det ännu.

Linus Lundqvist är andre svensk att vinna ett Indy Lights-lopp, efter Felix Rosenqvist som nu är en etablerad förare i Indycar.

Race 1 topp 5
1: Linus Lundqvist (SWE), 30 varv
2: Benjamin Pedersen (DEN), +5.351s
3: Devlin DeFrancesco (CAN), +5.981s
4: Toby Sowery (GBR), +7.721s
5: Alex Peroni (AUS), +12.533s

Race 2 topp 5
1: David Malukas (USA), 35 varv
2: Linus Lundqvist (SWE), +6.389s
3: Devlin DeFrancesco (CAN), +32.132s
4: Toby Sowery (GBR), +33.143s
5: Kyle Kirkwood (USA), +33.549s

Tabell, Indy Lights Presented by Cooper Tires
Topp 5 efter 2/20 race

1: Linus Lundqvist (SWE), 57 p.
2: Devlin DeFrancesco (CAN), 44 p.
3: David Malukas (USA), 40 p.
4: Benjamin Pedersen (DEN), 39 p.
5: Toby Sowery (GBR), 38 p.

Nästa lopp går redan nästa helg, då på gatorna i St. Petersburg, Florida.

Text: Christer Hägglund
Foto: linuslundqvistracing.se

Christer Hägglund
Christer Hägglund
Fotograf och skribent som under åren 2017-2020 arbetat med drifting, men gärna fotograferar och skriver om de flesta grenar. Utgår ifrån Sundsvall och har Sundsvall Raceway och Mittsverigebanan som hemmabanor.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna