-3 C
Sundsvall
torsdag, april 4, 2024

Svåra förhållanden på Driftmasters kvaldag i Riga

Dagens kval inför Driftmaster deltävling 3 i Riga, gav förarna en svårkörd bana då regn kom och blötte ner banan i slutet på den första kvalrundan av två. Felix Lindvall och Victor Joensuu är vidare till lördagens elimineringar.

Helgens tävlingar som är deltävlingar 3 och 4 så kvalra dem till deltävling 3 under fredagen, kvalet inför söndagens deltävling 4, köres på söndag förmiddag. Så får du inte till det under denna kvaldag så har du ny chans på söndagen.

Det var en massiv startlista med mer än 60 förare, som alla såklart vill ta en plats i stegen. Men det är enbart de 32 bästa som kommer med. Så hur gick det då?

Under den första rundan (kvalet köres med två kvalrundor för varje förare) så var Victor (66 poäng) och Felix (47 poäng) De enda svenska förarna som tog poäng. Detta innebar att Linus Joensuu och Christian Erlandsson fick en tuff sista kvalrepa där de måste få till bra repa, för att få chans att komma med i stegen.

Christian Erlandsson får tyvärr inte in något bra kval alls, och är tyvärr ute ur lördagens tävling, Linus Joensuu är också tyvärr ute ur topp 32 för lördagen. Banan blev riktigt svårkörd under den andra kvalrundan då regnet öste ner och blötlade banan med stora pölar.

Felix Lindvall lyckades med sin andra kvalrunda, och tar en plats i lördagens stege med 73 poäng och 23:e plats. Victor Joensuu tog sig också vidare med 66 poäng på sin första runda, Victor tog 29:e plats.

Topp 5 efter kvalet blev: James Deane med 91 poäng, Max Cotton 88 poäng, Pawel Korpulinski 87 poäng, Jack Shanahan 85 poäng, Lauri Heinonen 84 poäng

Resten av topp 32, som är vidare till tävlingen på lördag:

6. Orjan Nilsen
7. Benediktas Cirba
8. Adam Zalewski
9. Marco Zakouril
10. Pawel Grosz
11. Krzysztof Romanowski
12. Tor Arne Kvia
13. Grzegorz Hypki
14. Axel Francois
15. Niko Määttälä
16. Juha Pöytälaakso
17. Sebastian Fontijn
18. Piotr Wiecek
19. Oliver Randalu
20. Conor Shanahan Ivo Cirulis
21. Max Heidrich
22. Stephen Biagioni
23. Felix Lindvall
24. Martin Richards
25. Juha Rintanen
26. Ivo Cirulis
27. Mikolaj Zakrzewski
28. Kevin Piskolty
29. Victor Joensuu
30. Nodo Kodua
31. Elias Hountondji
32. Michal Reichert

Deltävling 3 kör sin stege med de 32 förare som vi har listat här, livestreamen drar igång kl 14.30 med topp 32. Vi får se Felix Lindvall möta Pawel Grosz, och Victor Joensuu möter Jack Shanahan i topp 32.

För våra svenska hjältar så hoppas vi att de tar sig vidare till stegen under söndagens deltävling 4, där dem kvalar under förmiddagen på söndag. Vi håller tummarna för att det är torrt väder då.

Text: Henrik Andersson
Bild: Dennis Flink

Henrik Andersson
Henrik Anderssonhttps://www.motorsportmagasinet.se
Fotograf och skribent som från 2010 fotat och skrivit om olika motorsporter, med drifting i fokus på allvar sedan 2014, fotograferar och skriver även om andra grenar. Utgår ifrån Heby och har rätt nära till GTR Motorpark samt Gelleråsen.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna