14 C
Sundsvall
torsdag, juni 13, 2024

Svenska förare med på finalen av Baltic Drift i Riga

Baltic Drift Championship, kör snart sin final. Den är planerad till den 2 oktober i Riga. Med på startlistan finner vi två intressanta poster.

De två som ska vara med är Joakim Andersdson och Pontus Karlsson, två förare som under säsongen har visat att det finns kraft under huven.

Joakim Andersson hade en sämre inledning på säsongen, där han tillsammans med teamet inte fick till bilens inställningar fullt ut. Men under säsongens gång så började man hitta rätt och direkt så kliver Joakim upp och börjar utmana toppen med starka placeringar i de två sista deltävlingarna.

Joakim Andersson körde King of Riga förra året, så om banan är densamma, då har han en del fördelar som kan hjälpa honom i tävlingen.

Pontus Karlsson, är en förare som vi inte har sett så mycket av tidigare, men han har varit med och tävlat i Gatebil Swedish Drift Championship denna säsong, där har han kört ihop 18 poäng. Men viktigare kanske är att han har visat upp sig och tagit bra kliv i sin utveckling under en säsong som mycket väl platsar som en av de jämnaste vi har sett i Svensk drifting.

Jag hoppas att det kommer någon form av livesändning den 2 oktober, men har inte fått info om någon sån plan av Baltic Drift Championship. Men vi hoppas!

Stort lycka till våra förare, kör hårt!

Text: Henrik Andersson
Bilder: Dennis Flink

Förra artikeln
Nästa artikel
Henrik Andersson
Henrik Anderssonhttps://www.motorsportmagasinet.se
Fotograf och skribent som från 2010 fotat och skrivit om olika motorsporter, med drifting i fokus på allvar sedan 2014, fotograferar och skriver även om andra grenar. Utgår ifrån Heby och har rätt nära till GTR Motorpark samt Gelleråsen.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna