11 C
Sundsvall
torsdag, juni 13, 2024

Team Auto Lounge Racing gör STCC-debut

Nykomlingarna Team Auto Lounge Racing med förarna Christian Skaar och Johan Lund gör STCC TCR Scandinavia-debut i år med två helt nya Audi RS 3 LMS.

– Vi är mycket glada över att kliva in i STCC med den nya Audi-modellen som är en av de absolut bästa TCR-bilarna just nu, säger Christian Skaar, förare och vd för Auto Lounge, Skandinaviens största återförsäljare av Stellantis varumärken.

Duon gjorde racingdebut i det spanska mästerskapet CAVA Andalucian Touring Car Championship förra året och har en brant inlärningskurva framför sig.

-Vi är absolut ödmjuka inför uppgiften att börja tävla i det tuffaste racingmästerskapet i Skandinavien och mycket av årets satsning handlar om att bygga erfarenhet för kommande säsonger, säger Johan Lund, som jobbar med att utveckla tillväxtbolag till vardags.

-Jag växte upp med isracing och rally där bilarna var något helt annat jämfört med var vi kör idag. Men efter två säsonger med framhjulsdrift på asfalt börjar bitarna falla på plats. Vi kommer att tävla mot förare och team med betydligt mycket mer erfarenhet i STCC, men vi hoppas att kunna överraska och sakta men säkert ta kliv framåt i resultatlistan.

Christian Skaar har tidigare tävlat inom friidrott på elitnivå med framgångar i såväl höjdhopp som tresteg.

-Racing är ju självklart helt annorlunda mot friidrott, men jag tror definitivt att jag kan dra nytta av mina erfarenheter vad gäller själva tävlingsmomentet, säger Christian Skaar.

-Jag är fortfarande väldigt grön vad gäller racing, men har blivit hårt biten av sporten. Speciellt efter fjolårets tävlingar där resultaten har sporrat oss att ta steget vidare till STCC.

Det nystartade teamet väntar leverans av de båda Audi-bilarna som dessvärre är försenade på grund av den rådande komponentbristen kopplat till pandemin.

-Vi vet ännu inte om vi kommer att ha bilarna på plats innan premiären, men vi hoppas att förutsättningarna kommer att förbättras under våren och vi är i full gång med uppstarten av vårt team, säger Christian Skaar.

STCC TCR Scandinavia-säsongen 2022 börjar den 3-4 juni på Ljungbyheds Motorbana i Skåne.

Text: Christer Hägglund
Foto: STCC
Källa: Pressmeddelande

Christer Hägglund
Christer Hägglund
Fotograf och skribent som under åren 2017-2020 arbetat med drifting, men gärna fotograferar och skriver om de flesta grenar. Utgår ifrån Sundsvall och har Sundsvall Raceway och Mittsverigebanan som hemmabanor.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna