13 C
Sundsvall
tisdag, juli 2, 2024

Träningsdag med Jim Olofsson

En viktigt komponent när det kommer till utövning, av vilken sport som helst, är träning, utan den så kommer man inte långt.

Efter en intressant helg på Swedish Drift Championship i Sundsvall, där Jim Olofsson kör till sig en fin tredje plats. Så dyker det upp en fundering från Jim, med intressekoll för landets driftingförare.

“Intressekoll! Skulle det vara intressant med ett träningspass (heldag) med coachning. Köra lite teori om körning (bedömning) Vad som händer när man kör olika linjer osv. Sedan både köra dedikerad träning med lite singel körning och sedan twin träning, så ni får möjlighet att träna alla moment som kommer under tävlingar och bli bekvämare i detta.” Skriver Jim i den öppna gruppen Drifting i Norr.

Detta är något som driftingen behöver, våra förare behöver strukturerad träning, med möjligheten att direkt få feedback på körning/spårval osv. Samt den enormt viktiga träningen i twinkörning.

Vi hoppas att Jim får upp ett stort intresse, för denna idé är bra och något som klart har en plats i Svensk Drifting.

Text: Henrik Andersson
Bild: Henrik Andersson

Henrik Andersson
Henrik Anderssonhttps://www.motorsportmagasinet.se
Fotograf och skribent som från 2010 fotat och skrivit om olika motorsporter, med drifting i fokus på allvar sedan 2014, fotograferar och skriver även om andra grenar. Utgår ifrån Heby och har rätt nära till GTR Motorpark samt Gelleråsen.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna