14 C
Sundsvall
torsdag, juni 13, 2024

Turerna kring Hultsfred Drifttrack fortsätter

Ordväxlingen mellan parterna i fallet med Hultsfreds Motorklubbs uppsagda hyreskontrakt fortsätter.

Som vi rapporterat om var ägarnas hållning till en början att Länsstyrelsen sagt ifrån specifikt om drifting som verksamhet på flygplatsen. Detta tillbakavisades dock av Länsstyrelsen i Kalmar län, när Motorsportmagasinet tog kontakt för att få mer detaljer i frågan.

Vid vår kontakt med Dan Edlund, ordförande i Hultsfred Airport, vidhöll han att det fanns en skrivelse, som klubben tidigare skulle ha tagit del av, vilket klubbens tidigare och nuvarande ordförande inte kände till något om eller fått ta del av.

Lokaltidningen Dagens Vimmerby har vid en ny kontakt med Dan Edlund fått fram uppgifter som går att tolka som att Hultsfreds Motorklubb inte har skött sina åtaganden tidigare, och att detta skulle vara orsaken. Bland annat hänvisar han till krav på depåmatta och att sopning av gummirester ska ske efter avslutad körning.

På en fråga från Dagens Vimmerby återigen om länsstyrelsen sätter stopp för driftingen inte stämmer, svarar Edlund:
– Vi tolkade det så för att det inte har skötts tidigare. Med de skötselregler som länsstyrelsen sätter upp så tror vi inte att de kommer fungera. Det blir bara besvär för oss, enligt vår flygplatschef Evert Oscarsson. Det är vad vi har gått på i styrelsen.

Vi tar kontakt med klubbens nuvarande ordförande Caroline Andersson.

Hur är det med renhållningen på området, sköter ni detta på ett bra sätt?
-Ja, det tycker jag. Vi har krav på depåmatta för alla bilar i depån och vi har investerat i ett sopaggregat och sopar regelbundet. Det är inte bara lokala krav utan vi har även Svenska Bilsportförbundet som ställer olika miljökrav som vi måste förhålla oss till. Vi har inte fått några nedslag på att vi inte har skött miljökraven, så jag är mycket förvånad.

Man anför också att det ska vara skräpigt på området?
-Det såg skräpigt ut en gång. Det var när en soptunna blåst omkull och när vi fått samtal om det så åkte vi dit och åtgärdade det inom en halvtimma. Jag tycker att det är helt orimligt att en omkullvält soptunna ska kunna bli grund till att vi inte får vara kvar på området.

Har styrelsen för ägarbolaget besökt ett event som klubben hållit?
-Vad jag vet så har de inte besökt oss ännu, men det får de mer än gärna göra. Dels för att se hur mycket ungdomar det är som besöker oss, både utövare och publik, men också för att se att vi sköter oss. Nästa deltävling i svenska mästerskapet i drifting arrangeras av oss den 30-31 juli. Styrelsen för Hultsfred AirPort är mer än välkomna att besöka oss då.

Vi från Motorsportmagasinet har deltagit i ett flertal event på Hultsfred Drifttrack och känner verkligen inte igen oss i bilden att det ska vara skräpigt. Disciplinen att använda depåmatta är 100%-ig, det sker omedelbar sanering om det läcker ut något på banan och det sker med de ledande typerna av absorbenter, som sopas upp och tas om hand.

Vi tackar Caroline Andersson för svaren och avslutar med att vi lär återkomma igen till den här frågan.

Text: Christer Hägglund
Foto: Christer Hägglund

Christer Hägglund
Christer Hägglund
Fotograf och skribent som under åren 2017-2020 arbetat med drifting, men gärna fotograferar och skriver om de flesta grenar. Utgår ifrån Sundsvall och har Sundsvall Raceway och Mittsverigebanan som hemmabanor.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna