16 C
Sundsvall
måndag, juni 17, 2024

Mathias Johanssons skada från Sundsvall värre än befarat

I sin battle om tredje plats mot Jim Olofsson skadade Mathias vänsterhanden, något han nu fått besked om.

Mathias Johansson under tävlingen i Sundsvall

När framhjulet slog i däckbarriär och mur så slog ratten i handen med våldsam kraft. Och skadan var som sagt värre än befarat. Vid den första undersökningen såg man inte vad felet var, men gipsade för säkerhets skull och kallade till en uppföljande undersökning. Vid denna upptäcktes att ett ben i handen hade flera småsprickor, och att dessutom flera ligament var uttänjda och i riktigt dåligt skick. Detta innebär att Mathias ska ha gips i ytterligare 10 veckor, vilket i sin tur innebär problem då nästa deltävling i Swedish Drift Championship endast är sex veckor bort.

Mathias Johansson ligger idag tvåa i SM-klassen, med en andraplats i kvalet och en niondeplats i elimineringen från deltävling 1 på Mantorp Park och en förstaplats i kvalet och en fjärdeplats i elimineringen i deltävling 2 på Sundsvall Raceway. Med sina 175 poäng ligger han 12 poäng bakom Martin Frejd och endast en poäng före trean Andreas Staberg.

Även säsongen 2018 stördes för Mathias del av en gipsad hand, då han fick köra tre av fyra deltävlingar med handen i paket. Det var dock höger hand, som används för växling. Att det nu är vänster hand istället gör att problemet blir mycket större, då det är den han i huvudsak styr med.

Bilen skadades också vid kollisionen, men den har teamet lovat ha raceklar inom kort, så att Mathias kan koncentrera sig på att läka ihop.

På något sätt lär vi få se Mathias Johansson även i fortsättningen i Gatebil Swedish Drift Championship.

Text: Christer Hägglund
Foto: Robban Strandberg

Christer Hägglund
Christer Hägglund
Fotograf och skribent som under åren 2017-2020 arbetat med drifting, men gärna fotograferar och skriver om de flesta grenar. Utgår ifrån Sundsvall och har Sundsvall Raceway och Mittsverigebanan som hemmabanor.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna