-6 C
Sundsvall
onsdag, april 3, 2024

Två svenskar i årets Drift Masters

Efter att ha gått ut med att årets startfält i Drift Masters European Championship skulle minskas ned drastiskt var det med stor spänning drifting-Sverige såg fram emot startlistan.

Listan, som släpptes i fyra delar från den 11:e till den 14:e mars, innehåller totalt 42 namn från 22 nationer. Förutom dessa serieuttagna förare kommer man, i likhet med tidigare år, att krydda med ett antal wildcards. Dessa kommer företrädesvis ifrån landet där tävlingen körs.

Startlistan:
Conor Shanahan
Piotr Wiecek
Adam Zalewski
Teemu Peltola
Kevin Piskolty
Manuel Vacca
Nasser Alharbali
Fionn Roche
Kevin Pesur
Piotr Kozlowski
Lauri Heinonen
Jack Shanahan
Itay Sadeh
Ryusei Akiba
Conor Falvey
Yves Meyer
Joshua Raynolds
Oliver Randalu
Mika Keski-Korpi
Ali Maksheed
Mac Heidrich
Juha Rintanen
Jakub Przygonski
Benediktas Cirba
Josiah Fallaise
Pontus Hartman
Jakub Krol
Marco Zakuril
Pawel Korpulinski
Diogo Correia
Michal Reichert
Adam LZ
Tor Arne Kvia
Nikolass Bertans
Duane McKeever
Ørjan Nilsen
Joakim Andersson
Clint Van Oort
Alex Holovnia
Juha Pöytälaakso
Dawid Sposob
Edgars Krogeris

Det är alltså Joakim Andersson och Pontus Hartman som kommer att få försvara de svenska färgerna under året. Båda gjorde en fullt godkänd säsong 2023, där de slutade på en 18:e respektive 25:e plats i totalen, och med Pontus 8:e plats i premiären i Irland som bästa placering.

För Christian Erlandsson, Felix Lindvall och Mikael Johansson är DMEC-äventyret över för denna gång, men vi hoppas att få se dessa förare i någon annan serie.

En högprofilerad förare vi tyvärr inte får se i DMEC 2024 är Kalle Rovanperä. Kalle, som körde fyra deltävlingar säsongen 2023, ska enligt vad som är känt nu köra i premiärtävlingen i Formula Drift Japan 6-7 april. Även legendaren Naoki Nakamura saknas i årets startlista, liksom mångfaldige mästaren James Deane. Deane satsar på en säsong till med RTR i Formula Drift, och kommer säkert att dyka upp som wildcard på 3-4 deltävlingar.

Kommer Conor Shanahan att kunna försvara sitt mästerskap?

Drift Masters börjar med premiärtävling i Spanien 10-11 maj, för att sedan fortsätta på Irland 15-16 juni, Finland 5-6 juli, Lettland 2-3 augusti, Ungern 23-24 augusti för att avsluta i Polen 13-14 september.

Text: Christer Hägglund
Foto: Dennis Flink

Christer Hägglund
Christer Hägglund
Fotograf och skribent som under åren 2017-2020 arbetat med drifting, men gärna fotograferar och skriver om de flesta grenar. Utgår ifrån Sundsvall och har Sundsvall Raceway och Mittsverigebanan som hemmabanor.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna