18 C
Sundsvall
tisdag, juli 2, 2024

V8 Thunder Cars kalender för 2022

Just nu är det många serier som släpper sina kalendrar för den kommande säsongen, och nu senast var det V8 Thunder Cars.

Fjolårsmästaren Dennis Strandberg

V8 Thunder Cars är en enhetsklass där alla kör med samma chassi, som finns med ett par olika karossvarianter. En klass där det ofta är bra racing och där den mästaren de två senaste säsongerna heter Dennis Strandberg.

Premiären sker i maj månad på Scandinavian Raceway i Anderstorp. Denna tävling går tillsammans med Porsche Carrera Cup Scandinavia. Därefter bär det av till Falkenbert där man är en del av Västkustloppet, tillsammans med Porsche Sprint Challenge. De tre återstående deltävlingarna, som går på Ring Knutstorp, Anderstorp igen samt finalen på Mantorp Park, går samtliga tillsammans med STCC. På Knutstorp även med andra klasser som Pro Superbike, Radical och Legends Cup.

V8 Thunder Cars kalender 2022:
13-14 maj Anderstorp (med Porsche Carrera Cup Scandinavia)
8-9 juli Västkustloppet, Falkenberg (med Porsche Sprint Challenge)
22-23 juli Ring Knutstorp (med STCC, Pro Superbike, Radical och Legends Cup)
10-11 september Anderstorp (med STCC)
29 september-1 oktober Grande Finale, Mantorp Park (med Porsche Carrera Cup Scandinavia och STCC)

Att man fick till en tävling på Ring Knutstorp kommenterar seriens ägare Anders Conradzon på följande sätt:
– Det känns väldigt bra att få med Ring Knutstorp i kalendern. Det är en omtyckt bana av både publik och deltagare och vi ser verkligen fram emot att få komma tillbaka tillsammans med STCC.

Den skarpögde läsaren med bra minne ser snart att tävlingen på Drivecenter Arena i Skellefteå saknas i årets kalender. Detta är helt klart synd, då den tävling som ligger längst norrut är finalen på Mantorp Park.

Motorsportmagasinet kommer såklart att följa även årets upplaga av V8 Thunder Cars med stort intresse!

Text: Christer Hägglund
Foto: Oscar Malmlund

Christer Hägglund
Christer Hägglund
Fotograf och skribent som under åren 2017-2020 arbetat med drifting, men gärna fotograferar och skriver om de flesta grenar. Utgår ifrån Sundsvall och har Sundsvall Raceway och Mittsverigebanan som hemmabanor.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna