11 C
Sundsvall
onsdag, juli 3, 2024

WRC-dags i Kroatien

I helgen är det dags för WRC-rally i Kroatien, en tävling som går på asfalt.

Arkivbild

Det är längesedan den senaste WRC-tävlingen på asfalt, som hölls i augusti 2019, vilket gör utgångsläget ännu mer spännande. Underlaget beskrivs vara av sex olika distinkta typer av asfalt, från väldigt slät, via sliten till vägavsnitt med riktigt dålig beläggning. På vissa sträckor varierar underlaget till och med under sträckan.

Starten för rallyt går i Zagreb under fredagen, och under lördagen kommer man att lägga totalt 121,92 km specialsträckor bland annat genom nationalparken Žumberak. På söndagen avslutas rallyt på berget Medvednica norr om Zagreb.

Hur är ställningen då efter Rallye Monte-Carlo och Arctic Rally Finland?

1 Kalle Rovanperä, Finland 39
2 Thierry Neuville, Belgien 35
3 Sébastien Ogier, Frankrike 31
4 Elfyn Evans, United Kingdom 31
5 Ott Tänak, Estonia 27

Unge finländaren Kalle Rovanperä leder alltså, men det är rutinerade och fortfarande hungriga förare som jagar honom. Ott Tänak är nog den som är mest missnöjd med sin placering just nu. Efter den våldsamma kraschen i Monte-Carlo som gjorde att han fick bryta rallyt, tog han revansch genom att vinna deltävlingen i norra Finland.

Nu är dock underlaget ett helt annat för förarna att bemästra och det återstår att se vem som är snabbast på asfalt.

Text: Christer Hägglund
Foto: Dennis Flink

Christer Hägglund
Christer Hägglund
Fotograf och skribent som under åren 2017-2020 arbetat med drifting, men gärna fotograferar och skriver om de flesta grenar. Utgår ifrån Sundsvall och har Sundsvall Raceway och Mittsverigebanan som hemmabanor.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna