-7 C
Sundsvall
lördag, februari 17, 2024

Ytterligare förare klara för Gatebil Swedish Drift Championship

Sedan det bland annat blev klart att Gatebil Drift Series inte kan genomföras med fyra deltävlingar har GSDC fått förstärkningar.

Detta i form av fem förare som blir en riktig förstärkning till serien.

Tony Averstedt och Joakim Grahn från GDS: Averstedt har varit stark i GDS i flera år nu och kan i sin väl inkörda Toyota Supra med Audi-motor bli farlig i SM. Jocke Grahn har haft en paus från tävlandet och bland annat flyttat och bygger ny bil. Till SM kommer han dock med trotjänaren Volvo 245.

Andreas Lilja och Mikael Johansson, som enligt snacket i branschen hade planer på att köra en annan nationell serie i år, satsningar som pandemiläget gjort högst osäkra. Lilja är en mycket stark coming man som gjorde otroligt fina insatser på de två Gatebil-tävlingar som kördes i höstas varav han vann den ena. Den andra vanns av Mikael Johansson. Svensk mästare 2016 och Gatebil Drift Series-mästare 2017 som blir riktigt farlig i SM.

Christian Erlandsson har kört DMEC de senaste åren och är vår internationellt mest meriterade förare på senare år. Även här kan man misstänka att Christian tror att det blir både svårt och kostsamt att genomföra en säsong i Europa, eller så blir det båda serierna. Oavsett är vi mycket glada att se honom och hans ruskigt fina Subaru BRZ i Gatebil SDC.

Text: Christer Hägglund
Foto: Dennis Flink

Christer Hägglund
Christer Hägglund
Fotograf och skribent som under åren 2017-2020 arbetat med drifting, men gärna fotograferar och skriver om de flesta grenar. Utgår ifrån Sundsvall och har Sundsvall Raceway och Mittsverigebanan som hemmabanor.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna