11 C
Sundsvall
torsdag, juni 13, 2024

Albert Ericsson: “Jag är riktigt revanschsugen”

Albert inledde RM serien i Drifting med en åttonde plats, efter en helg med krånglande maskin. Albert kvalade också in på en åttonde plats.

Som vi sade så tog Albert Ericsson en åttonde platspå Mantorp Park, som var den första deltävling av fyra i Semi-PRO klassen, som är ett Riksmästerskap. Vi tog kontakt med Albert för att se om han har lyckatsa lösa problemen som han och hans team hade på Mantorp.

Nu när det har gått ett tag, hur kändes första tävlingen på Mantorp?
– Ja första tävlingen gick ju tyvärr inte riktigt min väg… mycket fix med bilen och väldigt lite körning, men man får se det positivt, gick bara åt 6st däck på mantorp så hoppas på massa körning på sundsvall!

Har du gjort något med bilen i garaget?
– Ja bilen då.. Efter problem med kopplingen på mantorp, så testade vi att chimsa om tryckplattan inför test på hamre. På testet kom jag 1 varv innan en toppackning gick. Sitter just nu i garaget med motorn i stativ brevid mig, det visade sig att det inte bara var packningen som var slut… så imorgon (Tisdag, reds. anm.) bär det av till gävle för att hämta nytt block och toppar. Sen börjar jobbet med att flytta över allt från gamla motorn för att förhoppningsvis hinna med ett test innan sundsvall.

Andra förändringar gjorda inför deltävling 2?
– Räcker timmarna till så ska vi försöka hinna få upp bilen i hjulinställaren. Och även ställa dämparna, efter den extra vikten som kommer med gjutjärn istället för aluminiumblock.

Hur är tankarna/känslan inför deltävlingen i Sundsvall?
– Än så länge är tankarna höga! jag är riktigt revanschsugen så vi hoppas på fint väder och mycket körning.

Favoritbana i sverige?
– Roligaste banan är ju såklart hamrebanan

Vad vill du helst köra: Teknisk bana eller högfartsbana?
– Till twinkörning trivs jag bäst på lite mer tekniska banor.

Vi tackar Albert för pratstunden, och önskar han lycka till med säsongen och deltävling två i Sundsvall den 5-6 juni. Kommer Alberts bil hålla bättre denna gång?

Text: Henrik Andersson
Bild: Dennis Flink

Henrik Andersson
Henrik Anderssonhttps://www.motorsportmagasinet.se
Fotograf och skribent som från 2010 fotat och skrivit om olika motorsporter, med drifting i fokus på allvar sedan 2014, fotograferar och skriver även om andra grenar. Utgår ifrån Heby och har rätt nära till GTR Motorpark samt Gelleråsen.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna