-1 C
Sundsvall
lördag, april 6, 2024

Andreas Staberg: ”Högfartsbana har blivit lite av en favorit”

Andreas Staberg som kör i PRO klassen på årets Drift SM, öppnade starkt i den första deltävlingen.

Det börjar med att Andreas tar hand om kvalvinsten i PRO klassen, på ett Mantorp som kördes i ”fel riktning”. Vidare in i själva stegen så kör Andreas bra och tar till slut en fin tredje plats, vi tog kontakt med Andreas och ville känna lite på pulsen, inför deltävling två som går på Sundsvall Raceway 5-6 juni.

Nu när det har gått ett tag, hur kändes första tävlingen på Mantorp?
– Tävlingen kändes väldigt bra och proffsigt arrangerad, vilket jag verkligen tycker att våra arrangörer ska sträcka på ryggen för! Jag och mitt team fick en drömstart på våran första SM tävling någonsin och det är vi väldigt glada över! Nu gäller det att försöka komma in i samma rytm igen i Sundsvall.

Har du gjort något med bilen i garaget?
– Bilen har bara fått sig en genomgång efter tävlingen, och kommer även att provas lite till. Innan vi sätter av mot deltävling 2 för att försöka reda ut några mindre problem med den.

Andra förändringar gjorda inför deltävling 2?
– Något jag verkligen har reagerat på under starten på sommaren, är att det inte är bilen som sätter gränserna längre. Utan det är mig som förare det hänger på! Detta är något jag kommer försöka jobba med under året, och givetvis inför kommande tävling.

Hur är tankarna/känslan inför deltävlingen i Sundsvall?
– Vi gick in med vetskapen om att alla banor förutom Mantorp är nya för mig och teamet, och detta är även en grej vi tagit åt oss av och försöker samla så mycket information om banorna som möjligt. Sundsvall har jag kört en gång 2017 och då var banan inte lika som den troligtvis är i år. Känslan för övrigt är givetvis nervös och förväntansfull. Det kommer bli en spännande deltävling där dom flesta som hade problem under deltävling 1, kommer att vara revansch sugna till 1000 så jag är helt säker på att det kommer bli underhållande där uppe!

Favoritbana i sverige?
– Bra fråga, jag har inte kört så många av dom. Mantorp ligger varmt om hjärtat då bilen gör sig väldigt bra på snabba banor i dagsläget.

Vad vill du helst köra: Teknisk bana eller högfartsbana?
– Högfartsbana har blivit lite av en favorit, men jag gillar tekniska banor också. Så jag är tråkig och säger oavgjort på den frågan.

Vi tackar Andreas, och passar på att önska han lycka till i Sundsvall den 5-6 juni.

Text: Henrik Andersson
Bild: Dennis Flink

Henrik Andersson
Henrik Anderssonhttps://www.motorsportmagasinet.se
Fotograf och skribent som från 2010 fotat och skrivit om olika motorsporter, med drifting i fokus på allvar sedan 2014, fotograferar och skriver även om andra grenar. Utgår ifrån Heby och har rätt nära till GTR Motorpark samt Gelleråsen.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna