-6 C
Sundsvall
onsdag, februari 1, 2023

Averstedt tillbaka till SDC deltävling 3

Som ni kanske kommer ihåg råkade Tony Averstedt ut för en rejäl smäll under Gatebil Swedish Drift Championships deltävling 2 i Sundsvall.

Smällen tog hårt i både Tony och hans Toyota Supra Mk IV. Tack vare bra säkerhetsutrustning så klarade sig Tony med lindriga skador, men läget med bilen var mer oklart. Smällen var så pass kraftig att GP-Linken, det vill säga den sektionen av mur som smällen skedde mot, sprack.

”En fortsättning på säsongen kändes inte som en självklarhet när vi lämnade Sundsvall Raceway” säger man på teamets Facebook-sida. Men samtidigt berättar man att man nu, tack vare hårt arbete och med hjälp av goda vänner, fått bilen körklar igen. För att testa inför nästa deltävling så väljer man att köra MK5100 driftingevent på Mantorp Park kommande fredag (23 juli).

Ett bra tillfälle att få mycket körtid för att känna på bilen och göra eventuella justeringar som behövs.

Motorsportmagasinet kommer att ha utsända på plats på Mantorp Park och förhoppningsvis får vi en kommentar av Tony Averstedt om hur bilen känns.

Text: Christer Hägglund
Foto: Christer Hägglund

Christer Hägglund
Christer Hägglund
Fotograf och skribent som under åren 2017-2020 arbetat med drifting, men gärna fotograferar och skriver om de flesta grenar. Utgår ifrån Sundsvall och har Sundsvall Raceway och Mittsverigebanan som hemmabanor.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
113PrenumeranterPrenumerera
- Advertisement -spot_img

Senaste artiklarna