17 C
Sundsvall
torsdag, juli 4, 2024

Då är det klart, Valtteri Bottas byter team

Det har viskats och funderats länge, huruvida Valtteri Bottas får vara kvar i Mercedes. Eller om han byts ut. Nu är det då klart, och vart hamnar han då?

Med start 2022 så kommer Valtteri Bottas sitta i en Alfa Romeo, idag fick vi nyheten om att han har skrivit på ett flerårig avtal med just Alfa Romeos F1 team. Samtidigt så plockas George Russel upp till Mercedes, och lämnar styrningen i Williams tom.

Vem som är tilltänkt att ta plats i Williams F1 team är ännu inte känt, men den nyheten lär nog släppas vilken dag som helst. En del rykten som rullar runt är att Alex Albon ska släppas från Red Bull för att kunna köra åt Williams.

Kommer vi få se en blixtsnabb Valtteri Bottas direkt från start 2022? Knappast troligt, det tar en bra stund att få in känslan på bilen, sen också ställa in bilen så att Bottas kan köra fullt ut. Det tar några race minst innan han kan börja närma sig att utnyttja bilen till max.

Alfa Romeo är ju inte lika stort team som Mercedes, och de har inte samma styrka i utvecklingen. Så att förvänta sig Bottas högt upp i resultaten, det kommer inte under första delen av nästa säsong.

Men det ska bli kul att följa Bottas, Russell och se hur väl de anpassar sig till sina nya team.

Text: Henrik Andersson
Bild: Mercedes/Steve Etherington

Henrik Andersson
Henrik Anderssonhttps://www.motorsportmagasinet.se
Fotograf och skribent som från 2010 fotat och skrivit om olika motorsporter, med drifting i fokus på allvar sedan 2014, fotograferar och skriver även om andra grenar. Utgår ifrån Heby och har rätt nära till GTR Motorpark samt Gelleråsen.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna