17 C
Sundsvall
söndag, juni 30, 2024

Dags för deltävling 1 av Virtuell Timeattack

Timeattacknu.se skapade en serie som det skulle vara lätt att komma igång med. Det är nu dags för den första deltävlingen i Virtuell Timeattack.

Timeattacknu.se är som många av Er redan vet, arrangör av en populär serie i Timeattack. Vad ni kanske inte är lika insatta i är att de har även en Virtuell serie med timeattack.

Det är där vi är just nu, idag onsdag så köres den första deltävlingen. Plattformen man valde är iRacing och banan först ut är Lime Rock Park, med bilen Global Mazda MX-5.

Under fyra tillfällen så har vi som är med i serien, haft chansen att kvala för en plats i Shootouten som under onsdagskvällen kommer sändas med start strax före 20.00 på Timeattacknu.se youtubekanal.

Skribenten har även han försökt att kvala in till denna deltävling, och det var tight. Riktigt tight mellan placeringarna. Tyvärr så kom vår utsände inte med då tiden inte räckte till topp 20, det är endast de 20 bästa kvaltiderna som kommer med i själva huvudtävlingen.

Vi sa att det var tight mella tiderna. Det skiljer bara 0.587 mellan 1:an och 20:e plats, Snabbaste tiden satte Andreas Dahlström med 1:04.538, tvåan Fredrik Gehammar satte en snabb 1:04.543 och trea blev Elias Raikaa med 1:04.545.

Så dagens tävling kommer vara tuff och marginalerna kommer vara minimala, den livesändning som visas drar igång strax före 20.00 på denna länk.

Prisbordet innehåller produkter från Veidec och tershine bilvård. Utöver detta så får första platsen en körning i Timeattacknu.se egna Timeattack bil under King of Mantorp.

Vad händer med resten av oss som försökte kvala in då? Vi får köra ett “Fun race” efter Shootouten, det ser jag fram emot!

Glöm inte att hoppa in kolla på sändningen, vem tar shootouten?

Text: Henrik Andersson
Bilder: Henrik Andersson/Timeattacknu.se

Henrik Andersson
Henrik Anderssonhttps://www.motorsportmagasinet.se
Fotograf och skribent som från 2010 fotat och skrivit om olika motorsporter, med drifting i fokus på allvar sedan 2014, fotograferar och skriver även om andra grenar. Utgår ifrån Heby och har rätt nära till GTR Motorpark samt Gelleråsen.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna