Sundsvall
onsdag, februari 21, 2024

Deltävling två avgjord på Mantorp Park

Under lördagen så körde Timeattacknu.se sin andra deltävling, denna gick på Mantorp Park. Hur gick det, drog någon ifrån i sammandraget?

Under fredagen så körde man King of Mantorp som gav publiken vassa varvtider, Fredrik Wiborg kom väldigt nära att sätta nytt banrekord, han var 7 tiondelar ifrån under fredagens tävling.

Under lördagen så var det dags för deltävling två i Timeattacknu.se serien, det intressanta nu var om vi fick se utjämning av tabellen, eller om ledarna skulle dra ifrån mer?

Om vi börjar i klassen Club Go! så var det inte mycket som kunde stoppa Nikh Jakobsson som vann med tiden 1:33.956, tvåa blev Petter Andersson med 1:48.083 och trea kom Erik Olsson på 1:52.823

Nikh Jakobsson formligen flög fram och var utan motstånd i finalen. Kollar vi tabellen så drar Nikh ifrån då han även vann första deltävlingen.

Club klassen vanns av Tony Johansson med tiden 1:29.180, tvåa kom Peter Fridström på 1:29.662, trea blev Lars Grennberger med 1:29.757, fyra kom Sebastian Björnskiöld på 1:31.648 och Marcus Persson Skälhammar tog femte plats med 1:33.698

I Club klassen var det tätt och intressant hela vägen till målflagg, med mindre än en sekunds skillnad i topp 3. I sammandraget så ser vi nu att Tony kom två på deltävling 1 och Peter Fridström vann då, men på denna deltävling så var det omkastat. Så det är jämnt i tabellen.

Club Challenge klassen vanns av Niclas Sandqvist på tiden 1:26.223, två blev Niclas Hagberg med tiden 1:26.347, trea kom Daniel Rosenblom på 1:26.553, fjärde plats tog Johan Palmqvist med tiden 1:27.267, femma kom Per Sandbergmed tiden 1:27.756, sexa kom Madelene Skälhammar på 1:28.413, sjua blev Johan Lagerström med tiden 1:31.886 och Ola Kvarnström tog åttonde plats med tiden 1:34.281

Topp tre i denna klass körde också hårt och det skiljde inte mer än drygt 4 hundradelar mellan trion. I denna klass så blev resultatet exakt likadant som deltävling 1, så ingen förändring.

Pro Street klassen vanns av Robin Skälhammar på tiden 1:22.416, tvåa kom Håkan Backlund med tiden 1:22.735, trea blev Robert Johansson på tiden 1:23.121, fyra kom Dennis Lundgren med tiden 1:23.568 och topp fem avslutas med Johan Hwasser på tiden 1:25.367.

Här passade Robin och ta seger från Håkan som vann deltävling 1, så denna tabell kommer vara tight fortfarnade.

Pro/Unlimited klassen vanns av Johnny Nilsson med tiden 1:16.134, tvåa blev Martin Söderberg på tiden 1:19.608, trea kom Niklas Maisaari på tiden 1:22.024, fyra blev Martin Gustavsson med tiden 1:25.220, femma blev Henrik Ryberg med tiden 1:26.532

Här körde både Pro och Unlimited, i Pro klassen så kom Mikael återigen före Henrik i denna deltävling, så tabellen är inte förändrad. I Unlimited klassen så blev det samma sak med att Johnny vann före Niklas.

Så inför deltävling tre så är det fortfarande rätt jämnt i alla klasser utom Club Go! där Nikh har skaffat sig lite mer försprång.

Nu ser vi fram mot deltävling 3 på den tekniska banan i Falkenberg den 30-31 juli.

Text: Henrik Andersson
Bilder: Oscar Malmlund