-1 C
Sundsvall
torsdag, april 4, 2024

Får vi ett nytt banrekord i premiären

Som vi tidigare skrev, så drar Timeattacknu.se igång sin säsong i helgen på Kinnekulle Ring. I denna artikel så finner du lite information och lite annat.

Helgen innehåller inte bara racing, det är även testdagar på fredagen samt lördagen. Vi kan ju snabbt dra igenom händelserna som sker med start fredag den 6 maj:

FREDAG, 6maj:
– TA Testdag: En rabatterad testdag där vi försöker locka in nya ansikten att prova vårt koncept. Vi kommer ha flera roliga aktiviteter för dig som är nybörjare med coachning och föreläsningar. Körmässigt består dagen av upp till 6x 15min gruppindelade pass över hela dagen.

LÖRDAG, 7 maj:
– TA Testdag: Våra högkvalitativa testdagar med full tävlingstidtagning, rescue, ambulans och full bemanning runt banan i 5x15min gruppindelade pass över hela dagen.
– Tävling: Rond 1 för klasserna Club Go! + Club). Det finns möjlighet att du utanför serien kan delta i denna tävling som ett ”Wild Card”.

SÖNDAG, 8 maj:
– Tävling (Rond 1): För för resterande klasser. Det finns möjlighet att du utanför serien kan delta i denna tävling som ett ”Wild Card”.

Hur är det med publik? Informationen vi har är att publik är tyvärr inte tillåtet, däremot så får anhöriga och medlemmar i TaNu klubben besöka, men får då inte vistas i check-in eller fastlane/utsläppet. Medlemskap i TaNu klubben går att lösa på plats för 150 kr, barn/ungdomar upp till 14 behöver inte lösa medlemskap i sällskap med en vuxen.

Tävlingen kommer livesändas på Timeattacknu.se youtubekanal, så besök gärna den och se hur snabbt förarna kommer pressa sina maskiner.

En av förarna som just nu gör det sista på bilen är Henrik ”Cammo” Ryberg, vi frågade ett par snabba frågor inför helgen.

Är du redo inför helgen?
– Taket är på lackering just nu, så det ska limmas ikväll. Imorgon blir det mappning av nybyggda motorn.

Motorn, mycket gjort under vintern?
– Hela motorn är nybyggd. Helsmidd, grövre tipplocksbult, portad och flödesverifierad topp. Förstärkt insug. Så jag är redigt nervös inför mappningen imorgon.

Ok nervöst med andra ord, känslan inför helgen då?
– Taggad som en fogsvans…

Vi önskar Henrik lycka till med mappning av motor, det är alltid en nervös sak då motorn är nybyggd. Vi hoppas att han kommer till start och får vrida ur maskinen mycket.

Men frågan då! Får vi se ett nytt varvrekord? Svaret på den frågan kommer vi få på söndagen. Lycka till alla som ska köra!

Text: Henrik Andersson
Bilder: Oscar Malmlund

Henrik Andersson
Henrik Anderssonhttps://www.motorsportmagasinet.se
Fotograf och skribent som från 2010 fotat och skrivit om olika motorsporter, med drifting i fokus på allvar sedan 2014, fotograferar och skriver även om andra grenar. Utgår ifrån Heby och har rätt nära till GTR Motorpark samt Gelleråsen.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna