Får vi nya banrekord på Mantorp Park i helgen?

Redan på Torsdag så drar Timeattacknu.se igång en fullspäckad helg, med körning på Mantorp Park. Kommer vi få se banrekord bli krossade?

För att ens kunna skrapa på ytan så lär vi backa tillbaka bandet ett helt år, vi kollar upp hur det gick förra året på King of Mantorp helgen.

Club Go! är en ny klass för 2022, så den är inte med här. Men det finns flera vassa förare i denna klass, kommer nån av dem att ta hem deltävling 3?

I Club klassen så var det en fight mellan vinnaren Daniel Rosenblom som körde på 1:29.579 och Tony Johansson som tog andra plats med 1:30.144. Trea blev Lars Grennberger med 1:30.457. Kommer vi få se samma trio kämpa om bästa tiden även i år?

Club Challenge klassen dominerades av Fredrik Gehammar med tiden 1:24.714, tvåan Philip Olofsson slet hårt men fick nöja sig med tiden 1:26.488 som snabbast tid. Trea blev Johan Hwasser med 1:26.734 som snabbast tid.

Det ska bli intressant att se vad som kommer hända i klassen, Fredrik Gehammar har bytt klass och vi har hhört att det kommer in andra förare från Club klassen. Så denna klass känns som rätt öppen just nu.

Pro Street klassen är en tät och snabb klass. Denna vanns av Hans Holmlund med tiden 1:22.483, tvåa blev Ville Gustafsson med 1:23.313 i sin Nissan GTR. Trea kom Håkan Backlund med 1:23.458, kollar vi bilar så var det Porsche i toppen och på tredje plats, med en Nissan GTR i mitten.

I denna klass så kommer det nya förare som nu har klassat upp sig, ska bli kul och se hur de kan hävda sig. Fredrik Gehammar är en förare som ska köra i denna klass. Som referens så körde han sin bil i Club klassen med lite mer än två sekunders skillnad till vinnaren i Pro klassen. Så där kan vi ha en intressant sak att hålla koll på med Gehammars uppgraderingar av bilen.

Pro klassen då? Vann gjorde Henrik Ryberg i sin vassa BMW Z4 med tiden 1:23.848, tvåa kom Håkan Olofsson med 1:26.617, trea blev Susanne Weléen med tiden 1:31.382.

Vi vet att Henrik Ryberg har jobbat hårt med sin bil, och är den bättre nu. Kommer Henrik att sätta personbästa? Vi håller tummarna för att bilen håller.

I den värsta klassen Unlimited så har vi ett gäng ekipage, som verkligen får håren på armarna att dansa av sången i dessa maskiner. Vann gjorde Ben O’Donnell med tiden 1:16.753, tvåa kom Magnus Persson på tiden 1:18.415. Denna klass körs ofta ihop med Pro klassen och vinnaren av Pro klassen blev trea här.

Denna klass är också något att kika lite extra på, vi har fått viskningar att Wiborg Engineering ska dyka upp med eld i blicken och fokuset är redan satt, högsta pallplats såklart.

Ta dig dit, och upplev allt live på plats!

Text: Henrik Andersson
Bild: Oscar Malmlund