12 C
Sundsvall
fredag, juni 14, 2024

Fredrik Gehammar: “Jag byter klass till Pro Street”

Fredrik är en riktigt snabb förare, med en dräpare till bil som han har utvecklat till perfektion i klassen Club Challenge. Men nu är det dags för ett steg upp i nivån till 2022.

2019 vann Fredrik sin klass med sin Honda Civic, 2020 så blir han tvåa efter ett tight år. 2021 så tar han översta steget på pallen igen, fortfarande med samma bil som har hängt med ett bra tag och som hela tiden har utvecklats och förbättrats. Fredriks tider och snabbhet i bilen har såklart också blivit bättre, vart finns stoppet?

Vi passade på att ställa lite frågor till Fredrik för att kolla lite på pulsen inför säsongen 2022. Vi börjar lite lätt med vem är Fredrik Gehammar?

– På dagarna jobbar jag med CNC maskiner, på fritiden är det racing, simracing och fiske som gäller. Det började med att jag vann Timeattacknus simracingtävling för 5 år sedan. Efter det har jag kört i serien varje år.

Hur är känslan efter förra säsongen?

– Det är en riktigt skön känsla när man lyckas vinna efter mycket skruvande och träning. Jag har byggt och sorterat ut bilen i många år nu så det är kul att det fungerar.

Berätta lite om bilen och vad är tanken med nästa säsong?

– Jag byter klass till Pro Street (max 650hk). Jag kommer fortsätta med samma bil. Jag håller på att bygga om motorn för lite mer effekt (fortfarande sugmotor) och en annan lösning på smörjsystem då original inte klarar G-krafterna i kurvorna längre. Troligtvis hinner jag inte klart till säsongstart så denna säsong blir att testa sig fram lite på de events jag hinner klart till.

Vilken favoritbana har du?

– Knutstorp är min favoritbana, Mantorp är också roligt trots effektsvag bil.

Vad gör du för att hålla igång din körteknik?

– Jag har kört simracing i många år, det är verkligen en bra träning tycker jag. Vi får se om det blir Virtuell Time attack. Jag kör mest i simulatorn Raceroom, men inte omöjligt att jag ger det ett försök med iracing.

Vi önskar Fredrik Lycka till med klassbytet, och hoppas att bilen fortsätter att funka bra!

Text: Henrik Andersson
Bild: Oscar Malmlund

Henrik Andersson
Henrik Anderssonhttps://www.motorsportmagasinet.se
Fotograf och skribent som från 2010 fotat och skrivit om olika motorsporter, med drifting i fokus på allvar sedan 2014, fotograferar och skriver även om andra grenar. Utgår ifrån Heby och har rätt nära till GTR Motorpark samt Gelleråsen.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna