11 C
Sundsvall
torsdag, juni 13, 2024

Inte det förväntade resultaten på F1 säsongens första race

Söndagseftermiddagen gav oss säsongens första race i F1, skådeplatsen var Bahrain. Och den bjöd på drama.

Drama var det ja. Tänk er in i detta, Ferrari 1 och 3. Red Bull 2 och 4, Mercedes 5 och 6:a med Haas hack i häl på 7:e plats. Detta scenarion var faktiskt inte alls som jag hade förväntat mig, men jag hade dock lite föraningar efter försäsongstesterna att vi skulle få se race med svängningar i placeringar.

Början av loppet och de följande 20 varven så var det tuff fight mellan Charlers Leclerc och Max Verstappen, dessa två drog iväg från resten. Men på varv 46 så hör vi via radion att Max Verstappen säger åt sin race control att styrning känns väldigt tung. På samma varv så börjar Pierre Gaslys bil att brinna och Säkerhetsbilen kommer ut.

Här mot slutet av racet, precis efter att säkerhetsbilen har åkt in så är Leclerc i ledningen, med Verstappen tvåa, nästa ferrari är Sainz på tredje plats och Perez fyra i den andra Red Bull bilen. Mercedes med Hamilton först på femte och Russel på sjätte plats, verkade ha det kämpigt under hela racet. Bägge Mercedes bilarna var märkbart efter i tempo och fart.

Men under loppet sista varv så får allt en snabb vändning, det börjar med att Max Verstappen tvingas bryta med tekniska problem, Checo Perez snurrar på det sista varvet då hans motor ger upp (sägs det i sändningen).

Så resultatet blir Ferarri med Leclerc och Sainz 1 och 2:a, Hamilton trea och Russel fyra. En fin femte plats för Kevin Magnussen som snabbt fick sätta sig in i HAAS nya bil, Bottas i Alfa Romero tog en bra sjätte plats.

Red Bull teamet är såklart extremt missnöjda med att tappa bägge bilarna, andra team som också var väldigt långt ner var Mclaren och Williams.

Nu är detta det första racet, och med en helt nyutvecklad bil. Förväntar er en säsong med många svängningar. Det är en sak som är säkert!

Text: Henrik Andersson
Bild: F1.com

Henrik Andersson
Henrik Anderssonhttps://www.motorsportmagasinet.se
Fotograf och skribent som från 2010 fotat och skrivit om olika motorsporter, med drifting i fokus på allvar sedan 2014, fotograferar och skriver även om andra grenar. Utgår ifrån Heby och har rätt nära till GTR Motorpark samt Gelleråsen.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna