17 C
Sundsvall
måndag, september 4, 2023

Gatebil Swedish Drift Championship drar igång snart

Den 23 så drar alltså Gatebil Swedish Drift Championship igång, så vi tänkte leda in er rätt på vår högsta serie inom tävlingsdrifting, där vi börjar med att kolla på deltävling 1.

I år så går Gatebil in och agerar som promotor till vår SM serie i drifting, namnet om du nu har missat det blir Gatebil Swedish Drift Championship By Meguiars. Ett i mitt tyckte bra drag av driftingutskottet, som har jobbat hårt för att få till denna lösning. Vidare så stärker det SM serien och framförallt så öppnas nya möjligheter att driva driftingen framåt och uppåt ännu mer.

Men nog om det, på fredag den 23 april så drar allt igång. Deltävling ett ska avgöras den 23-24 april på en ytterst populär bana, vi pratar såklart om Mantorp Park.

En stark startlista presenterades för ett tag sedan, sen tillkom en del namn som stärker denna redan vassa lista, och samtidigt skapar förutsättningarna för en säsong som kommer – utan tvekan, bli hård, tuff och jämn.

Många av namnen på listan är erkänt bra förare, med dokumenterade meriter, men underskatta aldrig andra förare. Det finns många på startlistan som har kapacitet att utmana och visa ”vart skåpet ska stå”, mer om namn som har tillkommit på listan finner ni i denna artikel…

Sen ska vi inte glömma, det köres även deltävling ett för gänget som kommer fightas i Semi-PRO som är Riksmästerskap. Där finner vi också ett gäng förare som kommer jobba stenhårt för att plocka så många poäng som möjligt.

Banan som används på Mantorp Park, börjar numera bli allmänt känd. Den har under åren även utvecklats till att ha bra flow och en banslinga som ger dig mycket tillbaka, om du lyckas hålla de rätta linjerna. Missar du zonerna så är du lika snabbt efter och riskerar rejäl avåkning om föraren inte passar sig.

Vilken del av banan som köres är känt – det blir ”mjölby delen”. Vad vi däremot inte vet än, är vilket håll vi kör denna slinga. Kör vi med start från Mjölby svängen? eller startar dem uppe vid ”sista kurvan innan målrakan” och kör då i fel riktning? När jag nu sitter och skriver detta så vet jag inte, men oavsett vilket håll som köres så kommer denna tekniska slinga ge förarna massor att bita i. Vad som är av yttersta vikt är att få till den första initieringen, oavsett håll då den är viktigt för att du ska kunna få in flytet och fylla zonerna till max.

Mina tankar om topp 5 osv kommer jag inte nämna nåt om nu, vill gärna ta pulsen på vår starka och meriterade startlista under den första deltävlingen, så den frågan kommer jag återkomma till.

Hur ser tidsschemat ut för PRO och Semi-PRO klassen? 

FREDAG 23/4

09.00-11.30                  Träning 1 PRO
11.30-13.00                  Träning 1 Semi-Pro
13.00-13.40                  Träning 2 PRO
13.40-14.00                  Träning 2 Semi-Pro
14.00-15.30                  Kval PRO
15.30-17.00                  Kval Semi-Pro 

LÖRDAG 24/4

09.00-10.00                  Träning 3 PRO
10.00-10.45                  Träning 3 Semi-Pro
10.45-12.15                  TOP 32 PRO
13.00-15.00                  TOP 16 Semi-Pro
15.00-17.00                  TOP 16 PRO
17.00-17.30                  Prisutdelning Semi-Pro, Junior Semi-Pro & PRO

Där har ni tiderna, lördagens battles kommer livesändas, så håll utkik efter det. Förslagsvis på Gatebil Swedish Drift Championship presented by Meguiars facebooksida.

Vi på Motorsport Magasinet, kommer vara på plats och rapportera om tävlingen. Så passa på och bokmärk vår sida och även gilla vår facebook, så missar du inga nyheter!

Text: Henrik Andersson
Bild: Dennis Flink

Henrik Andersson
Henrik Anderssonhttps://www.motorsportmagasinet.se
Fotograf och skribent som från 2010 fotat och skrivit om olika motorsporter, med drifting i fokus på allvar sedan 2014, fotograferar och skriver även om andra grenar. Utgår ifrån Heby och har rätt nära till GTR Motorpark samt Gelleråsen.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna