14 C
Sundsvall
fredag, juli 5, 2024

GSDC testdag på Mantorp Park

Gatebil Swedish Drift Championship har haft en dag för förarna att testa bilarna inför premiären.

Uppslutningen förefaller ha varit ganska god och vädret bra, när årets rattrost skulle bort från deltagarna i årets mästerskap, både SM- och RM-klassen. För RM-förarna var det i något fall också troligen första gången på en så stor bana som Mantorp Park.

En ny förare i RM-klassen är Albert Ericsson i teamet Slaka mustascher, tävlande för Hamre Motorklubb, som säger såhär om dagens körning:

-Ja, vad ska man säga? Sol på Mantorp, kan väl inte bli annat än succé?! Väldigt värdefull sätestid för att få bort lite rattrost och hitta lite justeringar att göra på bilen inför RD1.

En annan nykomling i mästerskapssammanhang är Alexander Boström, tävlande för Katrineholms Motorklubb, som kör en Nissan S13 med riktigt snygg livery av Squared Design.

Alexander om dagen:

-Det var en riktigt trevlig dag med bra väder och äntligen fick man känna doften av gummi igen. Bilen funkade bra men jag fick dock avbryta tidigt på grund av problem med diffen.

En som varit med några år nu och kört RM, SM och Gatebil Drift Series-tävling är Fredrik Persson från Örebro Racing Club. Fredrik kör den BMW E46 som byggdes inför säsongen 2018.

-Härlig dag i perfekt väder. En avspänd dag med fokus på chassiejustering för vår del. Under vintern har vi installerat knivkrängningshämmare, så det var dessa tillsammans med fjädring vi justerade. Otroligt skönt att komma igång, känna att körningen sitter i och att bilen prestera felfritt!

Det är nu dryft två veckor kvar till premiären, som också hålls på Mantorp Park den 23-24 april och det ska bli riktigt spännande att se hur förarna presterar när tävlingsnerverna kommer fram. Det ska också bli intressant att se hur de som inte närvarade på testdagen lyckats med att få ihop sina bilar, vilket såklart är viktigt för att inte halka efter redan i starten av säsongen då det kan bli tufft att ta igen senare. RM består av fyra deltävlingar och SM av fem deltävlingar, så man har inte råd att nolla i någon om man vill ha med slutsegern att göra.

Text: Christer Hägglund
Foto: Privat, Christer Hägglund

Christer Hägglund
Christer Hägglund
Fotograf och skribent som under åren 2017-2020 arbetat med drifting, men gärna fotograferar och skriver om de flesta grenar. Utgår ifrån Sundsvall och har Sundsvall Raceway och Mittsverigebanan som hemmabanor.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna