-3 C
Sundsvall
onsdag, april 3, 2024

It’s time for Riga Baby!

Drift Masters rullar vidare med sin serie, nu till helgen så kommer man till ett av seriens mest förväntade stopp, vi pratar om Riga som är deltävling 4 den 29-30 juli

Varje år i Drift Masters European Championship så är det alltid ett ställe som är mer intressant, mer stort, mer omtalat än andra ställen. Riga är detta ställe, det är oftast mest antal förare som är med, det är oftast här som det händer mest. Banan är också en av de snabbare banorna med svåra partier att besmästra – speciellt när du kör extremt fort (för att vara i drift eller göra din initiering)

Årets upplaga börjar med kval på fredagen den 29 juli – fortsätter med elimineringar på lördagen den 30 juli, allt sänds såklart live med Red Bull tv bakom rodret!

Hur kommer banan att läggas då? det vet vi inte, men om vi kollar bakåt i tiden så har banan sett rätt lika ut, med mindre variationer.

Det börjar med en rätt lång start där förarna kommer upp i över 100 km/h innan de gör sin första initiering den höger kurva som kommer direkt efter är rätt mild men zonen brukar hållas lång, så du behöver hög fart och bra med kraft i bilen, kommer du del i din linje så riskerar du hamna i en hård stenmur som gärna slår sönder din bil.

Håller du linjen och får till din transition för en vass vänster som kommer efter då får du publikens ovationer, missar du däremot denna zon så riskerar du att kränga av däcket mot vassa asfaltskanter som blir efter träningspassen.

Direkt efter så kommer en snabb flick i en mindre rolig grop som gärna slänger bilen in i obalans, fixar du obalansen så kommer du in perfekt i den längsta zonen som även har en mur som du bör ligga närma för maimalt med poäng. Missar du däremot linjen – då riskerar du att skapa hårt jobb för hela teamet när bilen behöver reparationer.

Till helgens tävling så är det 60 bilar anmälda, dessa 60 ska slåss om 32 platser in till stegen på lördagen, detta gör att kvalet blir en ännu viktigare del för alla deltagare.

Banan är spektakulär att se – ännu bättre om du ser den på plats är såklart. Motorsportmagasinet kommer ha Mattias Laago på plats och dokumentera!

Christian Erlandsson

Vi sänder dessutom en tummen upp till våra svenska hjältar som kommer till Riga, hoppas de får utdelning på allt hårt slit som göres och att resultaten höjs. Samtidigt som problemen med maskinerna minskar. Förarna har kapaciteten att vara med högt uppe – men det gäller att bilarna håller också!

Vi håller såklart tummarna för att våra svenska hjältar får med sig bra med poäng från helgen!

Kan någon stoppa Piotr eller Connor? Kommer James Deane återigen visa att han är ”The Machine”? Följ helgens fighter på Red Bull tv eller på Dmec facebook!

Text: Henrik Andersson
Bild: Dennis Flink

Henrik Andersson
Henrik Anderssonhttps://www.motorsportmagasinet.se
Fotograf och skribent som från 2010 fotat och skrivit om olika motorsporter, med drifting i fokus på allvar sedan 2014, fotograferar och skriver även om andra grenar. Utgår ifrån Heby och har rätt nära till GTR Motorpark samt Gelleråsen.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna