15.3 C
Sundsvall
lördag, september 2, 2023

James Deane ny mästare i FIA IDC

Ytterligare en mästerskapstitel har nu lagts till James Deanes redan digra lista, när han under söndagen vann FIA Intercontinental Drifting Cup.

Ja, efter ett antal irländska, europeiska, Formula Drift och andra mästerskapstitlar får James Deane alltså även ställa in pokalen som visar att han är mästare i FIA Intercontinental Drifting Cup i bokhyllan hemma i Castletownroche, Irland. I finalen fick han möta unge Nikolass Bertans, kallad Nik Nak och endast 16 år gammal. I finalen fick Bertans problem med gasreglaget i sitt chaseåk på sin BMW E36 med sug-V8. Detta gav Deane en fördel som han såklart inte släppte taget om och med ett solitt leadåk gick han mot seger i årets upplaga av FIA IDC.

Battlen om tredje plats skulle köras mellan Max Miller, Ukraina, och hemmaföraren Kristaps Bluss, men Bluss fick något problem med sin bil vilket gav Miller en bye run och tredjeplatsen.

  1. James Deane
  2. Nikolass Bertans
  3. Max Miller
  4. Kristaps Bluss

Stort grattis till dessa fyra som genomförde tävlingen på ett bra sätt!

Text: Christer Hägglund
Foto: Christer Hägglund (arkivbild)

Christer Hägglund
Christer Hägglund
Fotograf och skribent som under åren 2017-2020 arbetat med drifting, men gärna fotograferar och skriver om de flesta grenar. Utgår ifrån Sundsvall och har Sundsvall Raceway och Mittsverigebanan som hemmabanor.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna