14 C
Sundsvall
torsdag, juni 13, 2024

James Deane ställer upp i FIA Intercontinental Drifting Cup

För första gången ställer den som av många anses vara världens bästa driftare upp i FIA IDC.

FIA Intercontinental Drifting Cup lanserades som ett världsmästerskap, en tävling där de allra bästa från alla världens driftingserier skulle mötas och göra upp. Konstiga regler under det första året, och en del andra misstag gjorde att det stora intresset lät vänta på sig, och tävlingen hade en klar dominans av asiatiska förare. 2021 arrangeras tävlingen för första gången utanför Japan, och då på den klassiska driftingbanan Bikernieku Trase i Riga, Lettland.

Dubble mästaren Georgy ‘Gocha’ Chivchyan är redan klar för tävlingen, och nu meddelas det alltså också att James Deane kommer att ställa upp. Irländske Deane kommer tillsammans med sina två välmeriterade teamkamrater i RDS, Daigo Saito, Japan, och Charles Ng, Kina, och tävlar under teamnamnet Aimol Racing. Det är också första gången ett team anmäler sig till FIA IDC.

Tävlingen i Riga kommer att hållas 12-13 juni 2021 och du kan följa utvecklingen fram till dess och resultaten i kval och tävling här på MotorsportMagasinet!

Text: Christer Hägglund
Foto: Christer Hägglund

Christer Hägglund
Christer Hägglund
Fotograf och skribent som under åren 2017-2020 arbetat med drifting, men gärna fotograferar och skriver om de flesta grenar. Utgår ifrån Sundsvall och har Sundsvall Raceway och Mittsverigebanan som hemmabanor.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna