-1 C
Sundsvall
tisdag, april 2, 2024

Klart för drifting i Lidköping

Efter en del turer fram och tillbaka är det nu klart att Vara Motorklubb kan köra drifting på banan i Lidköping.

Som många av er redan vet så kördes en SM-deltävling på den nyanlagda banan i Lidköping under den gångna säsongen. Men tillståndet var då inte permanent och det har varit en nervös väntan för klubben innan det i dag blev klart att man får fortsätta köra drifting på området.

Detta är såklart mycket glädjande för driftingsektionen i Vara motorklubb som jobbat hårt för att få detta till stånd. Deltävlingen i årets SDC gav mersmak och vi hoppas på att få se många tävlingar på banan framöver. Det första som kommer att genomföras är dock en frikörning, och den arrangeras redan kommande lördag, 30 oktober. Jätteroligt att drifingförarna i Västsverige också får en rejäl säsongsavslutning.

”Vi har endast plats för 30 bilar denna gång. Vi tar även emot publik. 50kr betalning enbart på plats. Gratis för barn upp till 15 år.” skriver man på Lidköping Drifttracks Facebook-sida.

Text: Christer Hägglund
Foto: Göran Röjhagen

Christer Hägglund
Christer Hägglund
Fotograf och skribent som under åren 2017-2020 arbetat med drifting, men gärna fotograferar och skriver om de flesta grenar. Utgår ifrån Sundsvall och har Sundsvall Raceway och Mittsverigebanan som hemmabanor.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna