19 C
Sundsvall
tisdag, juli 2, 2024

Stora framgångar för våra svenska förare i Timeattack EM

Söndagen den 24 oktober blev väldigt speciell, det var då som European Time Attack Masters skulle avgöras på Nürburgring i Tyskland. Sverige kom dit med flertalet förare.

Som sagt, så tog sig ett gäng förare med team ner till Nürburgring i Tyskland. Där skulle de visa resten av startfältet i Time Attack EM, att vi har ruskigt snabba förare.

De förare som ställde upp var:
Daniel Rosenblom
Madelene Skälhammar
Henrik Ryberg
Robin Skälhammar
Tommy Gråberg
Håkan Backlund
Anton Cosmo
Fredrik Wiborg

Hur gick allt då på den anrika Nürburgrings GP slinga? Det var tuffa körningar och många ville sätta den snabbaste tiden.

I klassen Club 4wd så sätter Daniel Rosenblom ner foten och visar med sin Toyota Yaris GR att den är snabb, han tar hem Club klassens EM guld! Grattis Daniel

Madelene Skälhammar tar sig in på en fin fjärde plats i klassen Club RW, hon visade på snabbhet och kämparanda, en fjärde plats i EM är en bra prestation. Madelene tog sig vidare till superlapsfinalen efter en hård fight med en Toyota Supra.

Klassen Super Lights, här körde Fredrik Wiborg och han tog också hand om guldet med tiden 1.55.130, en respektabel tid runt GP slingan, grattis!

I Supercars-klassen så körde Tommy Gråberg och Håkan Backlund, bägge dessa herrar är erkänt snabba, i detta EM så skulle Tommy förvara sin EM titel. Och han klarar av det och tar återigen EM guld i sin Porsche GT2RS. Håkan Backlund tar silvret i klassen med sin Porsche GT3RS. Stort grattis till er båda!

Anton Cosmo körde i Extreme-klassen och även han körde snabbast och tog hand om guldet! Stort grattis till Anton!

Robin Skälhammar fick tyvärr avbryta med mekaniska problem, samma sak med Henrik Ryberg.

Nu så väntar det en längre vila tills nästa säsong i Timeattacknu serien. Men vi misstänker att vilan blir inte långvarig, tävlingsbilen ska skruvas ner, delar ska besiktigas och nya vassare saker ska skruvas i. Så det blir nog en hel del jobb i garagen runt om i Sverige.

Text: Henrik Andersson
Bild: Oscar Malmlund


Henrik Andersson
Henrik Anderssonhttps://www.motorsportmagasinet.se
Fotograf och skribent som från 2010 fotat och skrivit om olika motorsporter, med drifting i fokus på allvar sedan 2014, fotograferar och skriver även om andra grenar. Utgår ifrån Heby och har rätt nära till GTR Motorpark samt Gelleråsen.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna