12 C
Sundsvall
lördag, juli 6, 2024

Klart för STCC på Mantorp Park

I helgen är det dags för årets näst sista deltävling i STCC. Den går på Mantorp Park och förutsättningar finns för en spännande helg!

Årets näst sista tävling, som faktiskt skulle varit årets final, går alltså på en av våra mest etablerade motorbanor, Mantorp Park, strax söder om Linköping. Robert Dahlgren i CUPRA Dealer Team – PWR Racing har dominerat årets säsong, men bakom honom är det en hård fight om platserna, där helgens tävling på Mantorp Park blir viktig för att skaffa sig ett bra läge inför finalen på Ring Knutstorp om ytterligare en vecka.

Dahlgren och Mikaela Åhlin-Kottulinsky kör båda en Cupra León Competición, en bil som under årets säsong presterat mycket bra och varit jämn, vilket är otroligt viktigt i en såpass lång serie som STCC ändå är.

Andreas Bäckman tar över stafettpinnen från systern Jessica Bäckman och kommer att köra för Brink Motorsport.

– Det ska bli jättekul att komma tillbaka till Sverige igen efter enbart internationellt tävlande de senaste tre åren, säger Andreas Bäckman.

26-åringen tävlar i år, precis som sin syster, i världsmästerskapet för standardvagnsracing WTCR. Senast han tävlade i STCC var 2018 för WestCoast Racing.

Förutom STCC körs som vanligt fler klasser, bland annat V8 Thunder Cars, Porsche Sprint Challenge, Radical och Formula Nordic.

Motorsportmagasinet finns på plats, kom gärna och prata med oss under helgen!

Text: Christer Hägglund
Foto: Oscar Malmlund

Christer Hägglund
Christer Hägglund
Fotograf och skribent som under åren 2017-2020 arbetat med drifting, men gärna fotograferar och skriver om de flesta grenar. Utgår ifrån Sundsvall och har Sundsvall Raceway och Mittsverigebanan som hemmabanor.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna