-1 C
Sundsvall
söndag, april 14, 2024

Krönika: Får vi se en ny F1 mästare 2021

I denna krönika så gissar skribenten friskt, även går så långt som att killgissa på hög nivå. Gissningen, eller rättare sagt det vi diskuterar är om det blir en ny mästare i F1.

Som jag inledningsvis skrev, så är detta en krönika. Så högt i tak och killgissning med viss tillhandahållen statistik, och ja lite öppna funderingar. Ni alla som läser får självklart komma med i diskussionen, och ge oss just din syn på ämnet.

Det är nu 4 race kvar i kalendern för F1, Brasilien är denna helg, sen är det Qatar helgen efter. I december så kommer Saudi Arabien 3-5 och Abu Dhabi den 10-12 december. Racet i Abu Dhabi är det sista för 2021, och det är då som Max Verstappen kommer att stå där höst upp och höja mästerskapsmedaljen mot kameror och publik. Bredvid på andra plats kommer Lewis Hamilton stå med ett mindre roligt leende som tvåa i mästerskapet. Bottas kommer ta en småsur tredje plats som en avskedspresent från Mercedes.

Men vänta nu kommer det verkligen bli så, kamma till dig nu Henrik. Såklart så vet jag inte hur det faktiskt kommer att gå, men om vi kollar på säsongen så pekar det väldigt starkt mot Red Bull och Verstappen, samtidigt som det pekar inte alls lika mycket mot Hamilton.

Nu är inget avklarat och det kan räcka med ett dåligt lopp för nån av dessa två toppförare ska spika årets titel, och med fyra race kvar så är det fortfarande stora risker kvar, samtidigt så är vi nu i läget där varken Max eller Lewis, har råd med en dålig race helg överhuvudtaget.

Max Verstappen leder just nu med 312.5 poäng över Lewis Hamilton på andra plats med 293.5 poäng, trea finner vi Bottas på 185 poäng, samtidigt så finns den andra Red Bull bilen med Sergio Perez på fjärde plats med 165 poäng.

Just nu så släpar alltså Hamilton med 19 poäng, detta betyder att ska Hamilton komma ifatt så behöver han vinna åtminstone ett av racen, samtidigt som Verstappen då placerar sig sämre än tvåa i minst två av racen och sen placera sig sämre än Hamilton i resten av de återstående tävlingarna. Detta är inget omöjligt och vi kan inte räkna bort Hamilton från toppstriden än. Det vore ett dåligt beslut att tro ens för en sekund, att Mercedes och Lewis Hamilton skulle ge sig och då inte fightas in i det sista för att ta ytterligare en titel.

Men Max Verstappen är hänsynslös och riktigt begåvad och minst lika vass som Hamilton, så bägge dessa herrar och deras team kommer ge 110% för att ta hem titeln, samma sak gäller med konstruktörsmästerskapet som Mercedes leder med 478.5 poäng över just Red Bull på 477.5 poäng.

Men om vi nu återkommer till denna krönikas röda linje – Kommer vi få se en ny Världsmästare 2021, och jag sticker ut hakan rätt fräckt och killgissar högt med att säga Max Verstappen blir 2021 världsmästare.

Text: Henrik Andersson
Bild: Peter Fox/Getty Images, Red Bull Content Pool

Henrik Andersson
Henrik Anderssonhttps://www.motorsportmagasinet.se
Fotograf och skribent som från 2010 fotat och skrivit om olika motorsporter, med drifting i fokus på allvar sedan 2014, fotograferar och skriver även om andra grenar. Utgår ifrån Heby och har rätt nära till GTR Motorpark samt Gelleråsen.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna