9.4 C
Sundsvall
söndag, september 3, 2023

Lewis Hamilton håller igång titelfighten.

Helgens F1 lopp bjöd på massor av dramatik, men den viktigaste punkten är att Lewis Hamilton lyckades ta tillbaka förlorade poäng och med det hålla fighten för titeln levande.

Det börjar efter kvalet när ett fel påträffades på Hamiltons vinge, den höll inte måtten som bestäms i tekniska reglementet. Mercedes högg direkt och skyllde på Max Verstappen som i Parc Ferme var framme och kände på Hamiltons vinge.

Kontentan av detta blev att Max fick en saftig bot, medans Lewis Hamilton blev diskad. Detta innebar att Hamilton fick starta sist i sprintracet.

Under sprintracet så lyckas Lewis ta sig upp på en femte plats till slut, så med fem platser nerflyttning då Mercedes bytte en vital motorenhet så får Lewis starta på tionde plats under söndagens race.

Söndagen kommer, starten går och Max tar sig snabbt förbi Bottas och sätter ett hårt tempo, men Lewis Hamilton fick till bilen perfekt för hans körstil. Så efter att han hade kämpat upp sig till andra platsen och till slut, lyckas att ta sig förbi Max Verstappen och tar hem sin 101 vinst.

Så helgen var verkligen en massiv berg och dalbana för Mercedes Teamet. Men när dammet har lagt sig så har Lewis Hamilton 318.5 poäng mot Verstappens 332.5 poäng, Mercedes tog dessutom ett stort kliv framåt i Teammästerskapet och drog ifrån Red Bull lite.

Så de kommande racen är riktigt intressanta, kommer Lewis Hamilton att ta sin 8:de titel, eller kommer Verstappen att kunna hålla Hamilton bakom sig?

Text: Henrik Andersson
Bild: LAT Images/Mercedes F1 team

Henrik Andersson
Henrik Anderssonhttps://www.motorsportmagasinet.se
Fotograf och skribent som från 2010 fotat och skrivit om olika motorsporter, med drifting i fokus på allvar sedan 2014, fotograferar och skriver även om andra grenar. Utgår ifrån Heby och har rätt nära till GTR Motorpark samt Gelleråsen.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna