18 C
Sundsvall
torsdag, juni 13, 2024

Linus Lundqvist får en testdag med Indycar

Under senaste racen så knöt Linus ihop påsen och tar ett järngrepp om tredje platsen i Indycar Lights Mästerskapet, och i samband med denna fina prestation.

Linus Lundqvist har kört starkt och smart under hela säsongen, han har hållt sig framme och plockat viktiga poäng. Tyvärr så har det inte räckt hela vägen, men han har säkrat en tredje plats i ett knivskarp mästerskap. Det är en stor bedrift och en minnesvärd sak lyckas med. Under de två racen på Laguna Seca så tog Linus P2 i första racet, sen avslutade han med p3 på det andra racet.

Som en stor incetiv så får han nu tillgång till en testdag med storebror Indycar. Denna dag är planerad till den 29 oktober på Indianapolis Motor Speedway – Road Course. En bana som Linus är snabb på och dessutom är den banan, han både tog pole och vann tidigare under säsongen.

Linus är dock inte själv under denna testdag, det är topp 3 i mästerskapet som får denna chans. Men här finns det en verklig chans att göra stort intryck på det team som är med under dagen, vilket team det blir är inte bestämt ännu.

Men oavsett team så om du gör en bra testdag så kommer de andra teamen såklart få veta det, och då har Linus stärkt sina aktier för att nå en styrning i den stora Indycar klassen.

Jag är riktigt taggad för att vara påväg mot min första Indycar test nästa månad. Det är normalt inte så stor skillnad på att ta en tredje, fjärde eller femteplats i mästerskapet. Men här blir det en enorm skillnad, och det är en av de saker som jag älskar med Amerikansk motorsport. Testdagen är ett ypperligt tillfälle för mig att få chansen att introducera mig till Indycar teamen och visa vad jag verkligen kan. Jag ser fram mot en ordentlig testdag, på en bana jag känner bra i en av dessa otroligt snabba Indycar bilarna.” Sade Linus till Indycar.com

Text: Henrik Andersson
Bild: indycar.com/Gavin Ls

Henrik Andersson
Henrik Anderssonhttps://www.motorsportmagasinet.se
Fotograf och skribent som från 2010 fotat och skrivit om olika motorsporter, med drifting i fokus på allvar sedan 2014, fotograferar och skriver även om andra grenar. Utgår ifrån Heby och har rätt nära till GTR Motorpark samt Gelleråsen.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna