14 C
Sundsvall
torsdag, juni 13, 2024

Svajjig helg stöter bort Marcus Ericsson från toppen i serien

Inför helgens dubbelrace på Laguna Seca, så var Marcus Ericsson väl med i striden om pallplats i serien, men ibland så vill det sig inte riktigt och en svajjig helg skapar oreda.

Marcus fick ett dåligt första race där han slutar på en trettonde plats, inte dåligt resultat i sig. Men här får det effekten att han glider bort längre från att kunna vara med och slåss om toppen totalt i serien.

Resultatet i det andra racet var betydligt bättre, han tar en fin sjätte plats. Men skadan är redan skedd och Marcus har för stort gap upp till topp 2 i mästerskapet. Så han kan som bäst bli trea, och det är inte heller dåligt. Men vi tror att Marcus självklart hellre ville se sig slåss om titeln eller andra plats i sammandraget.

I tabellen är topp 5 såhär efter Laguna Seca:

1. Alex Palou 517p
2. Pato O’ward 482p
3. Joseph Newgarden 469
4. Scott Dixon 445
5. Marcus Ericsson 430p

Så Marcus kan ta sig förbi teamkollegan Scott Dixon om han kör in mer än 15 poäng under finalen på Long Beach. Samtidigt så finns det en chans att Marcus faktiskt tar sig upp på tredje plats om Newgarden inte får med mer än 10 poäng och att Marcus vinner och leder flest varv (54 poäng), men då måste också Dixon få problem och inte ta många poäng heller.

Så det är en rätt stor uppförsbacke, men Marcus kan köra och han har visat flera gånger under säsongen, att han kan både fightas och vinna över hela indycar fältet. Så vi håller tummar och tår för att finalen på Long Beach går Marcus väg fullt ut.

Text: Henrik Andersson
Bild: Indycar.com/Joe Skribinski

Henrik Andersson
Henrik Anderssonhttps://www.motorsportmagasinet.se
Fotograf och skribent som från 2010 fotat och skrivit om olika motorsporter, med drifting i fokus på allvar sedan 2014, fotograferar och skriver även om andra grenar. Utgår ifrån Heby och har rätt nära till GTR Motorpark samt Gelleråsen.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna