-5 C
Sundsvall
onsdag, april 3, 2024

Linus Lundqvist trea i Indy Lights-premiären

Den svenske racingtalangen Linus Lundqvist lyckades knipa en tredjeplats i premiären för Indy Lights-serien i St Petersburg, Florida i helgen.

Matthew Brabham, Benjamin Pedersen och Linus Lundqvist

Men det var med smak på mer, om man tittar på hur det gick till. I kvalet låg Linus på en tid som skulle ge pole position ända till slutet av kvalvarvet, när han tappade lite och fick starta i andra rutan. Första startled är inte fy skam och Lundqvist hade fortfarande goda chanser till seger. I samband med starten kom dock en konkurrent i ett mycket aggresivt omkörningsförsök, vilket gjorde att Linus var tvungen att göra en undanmanöver. Han halkade därmed ned till sjätte plats, men tog snabbt tillbaka till femte. Sedan körde en förare ur och en drabbades av tekniska problem, och därmed kunde Linus ta en tredjeplats vid målflagg.

–En pallplats, och en helt OK start på säsongen, säger Linus Lundqvist. Mitt race blev förstört i första kurvan, men jag lyckades i alla fall komma ut som femma efter första varvet. Sedan höll jag mig kall och försökte sätta press på bilarna framför, men det är svårt att köra om här. Farten fanns där. Vi hade lite tur på vägen idag, men det gäller att komma i mål och en pallplats i premiären är inte fy skam.

–Allt som allt har det varit en bra första helg, summerar Linus Lundqvist. Vi har haft bra fart hela tiden, och vi vet från i fjol att St. Petersburg inte är vår bästa bana. Att faktiskt åka härifrån med en pallplats, efter ett ganska dåligt race, visar att vi håller en hög nivå. Jag ser fram emot nästa race på Barber, där vi var väldigt starka förra året, och jag tror att vi har alla förutsättningar för en riktigt konkurrenskraftig säsong.

Nästa lopp i Indy Lights körs den 1 maj på Barber Motorsports Park i Alabama, där Linus Lundqvist förra året tog karriärens första Indy Lights-seger.

RESULTAT

Indy Lights Presented by Cooper Tires
Rd. 1 | St. Petersburg (USA)

1: Matthew Brabham (AUS), 45 varv
2: Benjamin Pedersen (DEN), +2.472s
3: Linus Lundqvist (SWE), +3.717s
4: Sting Ray Robb (USA), +4.647s
5: Danial Frost (SGP), +9.632s

Text: Christer Hägglund
Foto: linuslundqvistracing.se

Christer Hägglund
Christer Hägglund
Fotograf och skribent som under åren 2017-2020 arbetat med drifting, men gärna fotograferar och skriver om de flesta grenar. Utgår ifrån Sundsvall och har Sundsvall Raceway och Mittsverigebanan som hemmabanor.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna