17 C
Sundsvall
lördag, juni 29, 2024

Rovanperä WRC-vinnare i Rally Sweden

Det blev som många förutspått Kalle Rovanperä som tog hem förstaplatsen i Rally Sweden efter att de sista sträckorna körts på söndagen.

Kalle Rovanperä

Kalle Rovanperä körde stabilt och släppte inte ifrån sig ledningen igen efter att han tagit den på lördagsmorgonen. Efter att ha tagit en sträckseger på SS 16 verkar det nästan som att Kalle tog det lite lugnare och körde på säkerhet. SS 17 gav en femteplats, 3,3 sekunder bakom sträcksegraren Ott Tänak. På SS 18 var han 3,1 efter Neuville och på den sista sträckan, SS 19, 1,9 bakom Tänak.

Thierry Neuville

Detta gav till sist att Rovanperä vann 22 sekunder före Neuville och 30 sekunder före Esapekka Lappi. På fjärde hittar vi Katsuta och på femte Greensmith, före bäste svenske förare Oliver Solberg på sjätte.

Solberg sammanfattar rallyt i riktigt positiva ordalag på sina sociala medier. Sin bästa sträckplacering någonsin med en delad andraplats på SS 17 och en andraplats totalt i rallyt efter SS 4. Dessutom flera bra placeringar, så det finns många positiva saker att ta med sig från helgen.

Överlag verkar aktiva, funktionärer och publik vara väldigt nöjda med rallyt på de nya vägarna runt Umeå. Samtidigt blev det också klart att rallyt kommer att fortsätta på samma plats i ytterligare två år. Vi kommer att försöka följa upp med några intervjuer framöver.

Efter två deltävlingar leder Kalle Rovanperä WRC på 46 poäng, för Thierry Neuville med 32 och Sebastien Loeb med 27.

En glad besättning efter prisutdelningen

Sedan vill vi självklart också lyfta fram vår medarbetare Mattias Laago, som i co-driversätet med Martin Lindén bakom ratten i en Volvo PV, lyckades vinna en av Historic-klasserna. Hatten av för Martin och Mattias! Mer om det kan ni läsa i en separat artikel.

Text: Christer Hägglund
Foto: Mattias Laago

Christer Hägglund
Christer Hägglund
Fotograf och skribent som under åren 2017-2020 arbetat med drifting, men gärna fotograferar och skriver om de flesta grenar. Utgår ifrån Sundsvall och har Sundsvall Raceway och Mittsverigebanan som hemmabanor.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna