18 C
Sundsvall
torsdag, juni 13, 2024

Mästaren fortsätter – Robert Dahlgren klar för ny säsong med PWR Racing

Regerande STCC-mästaren Robert Dahlgren har förlängt sitt kontrakt med CUPRA Dealer Team – PWR Racing och återvänder för att försvara sin titel efter fjolårets sensationella rekordsäsong.

– 2021 med PWR Racing var helt klart en av de bästa säsongerna i min karriär och att få fortsatt förtroende av dem känns givetvis oerhört kul, säger Robert Dahlgren.

Robert Dahlgren blev den mest segerrike STCC-föraren någonsin med totalt 46 segrar. Norrlänningen säkrade elva segrar, 15 av 18 möjliga pallplatser och var aldrig sämre än femma under förra året, ett facit som ingen annan förare i mästerskapets historia kommit i närheten av.

– Roberts fjolårssäsong är en för historieböckerna och det fanns inga tvivel för oss om att fortsätta samarbetet med honom – nu är vi redo för en tuff STCC-säsong 2022, säger Marcus Ekström, teamchef för PWR Racing.

CUPRA-föraren har siktet inställt på en ny titel, men kommer att möta hårt motstånd i år från ett STCC-startfält som växer jämfört med 2021.

– Om någon tror att jag är mätt efter förra säsongen så kan de inte ha mer fel, säger Robert Dahlgren.

– Jag sätter aldrig min fot på en tävlingsbana utan målet att vinna och 2022 är inget undantag. Det kommer att bli tufft, speciellt då startfältet växer till i år, men förutsättningarna finns där och målsättningen är helt klart på titeln.

PWR Racing har bekräftat att Robert Dahlgrens teamkollega kommer att avslöjas i nästa vecka. Årets STCC-säsong startar den 3-4 juni på Ljungbyheds Motorbana.

Text: Pressrelease
Bild: Oscar Malmlund

Henrik Andersson
Henrik Anderssonhttps://www.motorsportmagasinet.se
Fotograf och skribent som från 2010 fotat och skrivit om olika motorsporter, med drifting i fokus på allvar sedan 2014, fotograferar och skriver även om andra grenar. Utgår ifrån Heby och har rätt nära till GTR Motorpark samt Gelleråsen.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna