-2 C
Sundsvall
onsdag, april 3, 2024

Nytt team och ny bil för Johan Kristoffersson

Regerande mästarnen slår sig samman med EKS JC. Fjolårets vinnare och trefaldig rallycrossvärldsmästare Johan Kristoffersson siktar såklart på nytt guld under årets rallycross-VM.

Johan är en väl meriterad förare med mängder av pallplatser och mästerskap, detta gör även att Johan är en förare som kan hjälpa sitt team framåt, med utvecklingen av bilen/struktur och så vidare. Johan vet vad som krävs för att vinna, och teamet som han nu kommer köra för, vet också vad som behövs för att vinna. När vi kollar igenom meritlistan för Johan så ser vi.

32-årige Johan Kristoffersson har 36 World RX-pallplatser på meritlistan, varav 24 av dessa är vinster. Kristoffersson har inte bara tagit tre VM-guld (2017, 2018, 2020), utan även tre titlar i Porsche Carrera Cup Scandinavia, två Scandinavian Touring Car Championship titlar och en Superstars International Series titel. Nu siktar han på ytterligare två guldmedaljer i rallycross – både i förar-VM och team-VM.

EKS JC, som är en sammanslagning av teamen JC och EKS, har många VM-guld i bagaget. Nu är det klart att den regerande världsmästaren Johan Kristoffersson ansluter till teamet, för att tillsammans med Enzo Ide köra full säsong i FIA World Rallycross Championship (rallycross-VM). Johan Kristofferson kommer tillsammans med Enzo Ide utgöra stommen av teamet i kampen om titeln i team-VM, där båda kommer köra den nyaste generationen av Audi S1 EKS RX quattro.

Johan Kristoffersson, World RX för EKS JC:
”Till och börja med, jag är väldigt glad över att kunna göra en full säsong i rallycross-VM, och att göra det med ett nytt team blir en ny utmaning för mig. EKS JC vet hur man vinner tävlingar och mästerskap, och efter de två första testdagarna har vi sett att vi kan lära och utvecklas av varandra. Joel Christoffersson och hela teamet är väldigt passionerade och motiverade att jag ska försvara VM-guldet och även, tillsammans med Enzo, ta team-guldet.”

Mattias Ekström, teamägare EKS JC:
”Om du inte kan slå honom, slå dig samman med honom – så enkelt är det. Jag har haft många bra fighter med Johan och tror att alla håller med om att han har en unik talang. Så för mig är han en perfekt match för EKS JCs VM-satsning 2021, för att återigen kunna utmana resten av startfältet om titlar i både förar-VM och teammästerskapet.”

Joel Christoffersson, teamchef EKS JC:
”Johan är den mest framgångsrika VM-föraren någonsin och jag är väldigt glad att vi, med stöd från Red Bull, Ravenol, KYB och Blåkläder, kan ha honom i teamet tillsammans med Enzo. Hans erfarenhet och kunskap kommer hjälpa oss att utvecklas ytterligare, och för Enzo blir det en perfekt möjlighet att lära från den allra bästa. Vi kommer fortsätta testa inför säsongen och jag är säkert att vi kommer ge våra konkurrenter en tuff utmaning. 2021 kommer vara ett väldigt speciellt år för EKS JC, med tanke på att vi kommer ha våra bilar i tre mästerskap – FIA World RX, Nitro Rallycross och RallyX Nordic.”

Första deltävlingen startar 23 juli i Spanien, säsongen planeras bestå av sju deltävlingar. Dessa sju deltävlingar kommer alla innehålla olika moment som kräver både teamets och förarnas fulla koncentration, konkurrenterna kommer hugga direkt och de ser chansen.

Därför så kommer det bli intressant att följa både Johans framfart och hela teamets strävan för guld, kommer de att lyckas? Vi håller tummarna för det!

Text: Henrik Andersson
Bild: EKS JC

Henrik Andersson
Henrik Anderssonhttps://www.motorsportmagasinet.se
Fotograf och skribent som från 2010 fotat och skrivit om olika motorsporter, med drifting i fokus på allvar sedan 2014, fotograferar och skriver även om andra grenar. Utgår ifrån Heby och har rätt nära till GTR Motorpark samt Gelleråsen.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna